Kuusi kysymystä, jotka sinun pitäisi kysyä itseltäsi joka päivä - Oma raha - Ilta-Sanomat

Nämä kuusi kysymystä pitäisi kysyä itseltään joka päivä

Ollessamme kiireisiä saatamme joskus unohtaa, mikä on tärkeää. Bisneslehti Inc listasi kuusi asiaa, jotka lisäävät keskittymistämme ja tuottavuuttamme.

20.5.2014 14:19 | Päivitetty 20.5.2014 14:19

Amerikkalainen bisneslehti Inc kertoo, että seuraavien kysymysten kysyminen itseltään kiireisinä aikoina auttaa pysymään tavoitteessa, keskittyneenä ja nöyränä.

1. Miksi olen täällä?

Mikä tuo minut paikkaan, joissa olen tänään? Mikä tämän työn tekemisessä kiehtoo?

Motivaatio on tärkeää, kun on kiire. Motivaatioon voivat vaikuttaa monet asiat, kuten raha, ihmiset, tulos ja hauskuus.

Motivoivien asioiden pitäminen mielessä saa hymyilemään ja tarjoaa tyydytystä. Tekemiensä valintojen ymmärtäminen auttaa läpi vaikeiden aikojen.

2. Mitä minun pitäisi tehdä enemmän?

Tuntuu oudolta kysyä, mitä voisi tehdä enemmän, kun kädet ovat valmiiksi täynnä töitä. Tämä kysymys auttaa kuitenkin tunnistamaan sen, mitä nykyisestä suunnitelmasta mahdollisesti puuttuu.

Saattaa olla, että jossain omilla kyvyillä voi olla ratkaiseva rooli projektin viemiseksi loppuun onnistuneesti.

On oikeastaan tärkeämpää kysyä tämä kysymys itseltään niinä päivinä, joina tuntee itsensä ylityöllistetyksi. Se nimittäin auttaa analysoimaan, kuinka voimavarat kannattaa jakaa saavuttaakseen päämääränsä.

3. Mistä voin luopua?

Kun asiat tapahtuvat nopeasti, tärkeysjärjestys voi muuttua päivässä tai jopa silmänräpäyksessä. On tärkeää tehdä uusi arvio ja varmistaa, että edessä olevat työt oikeat juuri itselle. Jotkut aiemmin tärkeinä pidetyt tehtävät voivat olla vähemmän tärkeitä uuden tiedon myötä.

Joka kerta, kun tehtävälistalta saa poistettua asian, aikaa ja energiaa vapautuu tuottavampaan käyttöön.

4. Kuinka voin olla tehokkaampi?

Välttämättömyys on keksintöjen äiti, ja usein parhaat ja tuottavimmat toimintatavat syntyvät kiireessä.

Päivän lyhyiden taukojen aikana kannattaa ottaa askel taaksepäin ja yrittää löytää tehokkaampia tapoja lyhentää tehtävälistaa. Jos on mahdollista löytää parempi ja nopeampi tapa selviytyä jostakin tai joku muu voi opettaa sellaisen, neuvosta kannattaa ottaa vaarin. 

5. Ketä minun pitäisi kiittää?

Jokainen on varmasti tietoinen ympärillä olevien ihmisten tekemästä hyvästä työstä. Kun on kiire, saattaa joskus kuitenkin unohtaa kertoa heille kuinka kiitollinen on heidän osuudestaan.

Ei ole merkitystä, ovatko ihmiset suoraan omasta tiimistä vai sen ulkopuolelta. Joka tapauksessa kannattaa muistaa kertoa heille kuinka paljon arvostaa heidän näkemäänsä vaivaa.

6. Kuinka aloittaisin huomisen?

Jokainen päivä tuo omat haasteensa, ja liika tulevan ajatteleminen voi häiritä tämän päivän toimintaa. Pieni tulevaisuuden suunnitteleminen voi kuitenkin keventää mieltä ja auttaa rakentamaan seuraavasta päivästä entistäkin tuotteliaamman. 

Ei tarvitse olla äärimmäisen kiireinen kysyäkseen itseltään näitä kysymyksiä. Hiljaisimpinakin päivinä ne auttavat keskittämään ajatukset niin, että voi olla itsevarma, henkisesti vapaa ja arvostaa asioita, joita tekee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?