Pitäisikö sinunkin olla miellyttävämpi? Kokeile näitä - Oma raha - Ilta-Sanomat

Pitäisikö sinunkin olla miellyttävämpi? Näillä keinoilla saat ihmiset pitämään itsestäsi

Haluatko oppia tekemään paremman ensivaikutelman? Sellaisen, jonka jälkeen ihmiset tykästyvät – ja jopa rakastuvat – sinuun? Bisneslehti Inc. on listannut joukon lausahduksia, joilla voi olla valtava positiivinen vaikutus siihen, mitä ihmiset ajattelevat sinusta.

15.5.2014 14:01 | Päivitetty 15.5.2014 14:01

Vaikka ensivaikutelmaan vaikuttavat esimerkiksi pukeutuminen, yhteiset puheenaiheet ja näkyminen sosiaalisessa mediassa, sanoilla voi olla jopa suurempi merkitys ensivaikutelmaan kuin teoilla, kertoo amerikkalainen bisneslehti Inc.

Inc. listasi lausahduksia, joita kannattaa käyttää, jos haluaa tehdä hyvän vaikutuksen muihin ihmisiin.Esittelemme niistä nyt viisi tärkeintä.

1. "Herra" ja "rouva"

Muodollisuus voi vaikuttaa positiivisella tavalla. Vaikka herroittelu ja rouvittelu ei välttämättä toimi kaikissa tilanteissa, ne kuitenkin ovat merkki kunnioituksesta, jolla saa ihmisten huomion.

Näiden sanojen käyttäminen voi olla hyödyllistä, kun puhuttelee ihmisiä, joita ei tunne kovin hyvin. Myös vanhempia ja kokeneempia henkilöitä on kunnioittavaa puhutella herroina ja rouvina.

2. "Kuinka voin auttaa?"

Harvaa pystyy kaikkeen yksin. Yleensä olemme kiitollisia siitä, jos joku auttaa meitä saavuttamaan jotain hienoa.

Tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi nähdä vaivaa tarjotaksesi apua. Sinulla voi esimerkiksi olla pääsy johonkin, mihin muilla ei ole, tai kyky tehdä jotakin sellaista, joka ei vaadi sinulta paljon. Apusi voi kuitenkin auttaa jotakin toista menestymään.

3. "Tiesitkö, että...?"

Jos olet työskennellyt ympäristössä, jossa ihmiset vartioivat tietoja kuin arvokasta kauppatavaraa, arvostat varmasti niitä harvoja ihmisiä, jotka yrittävät pitää muut perillä asioista.

Tietenkään et halua olla kaikkitietävä tai levittää juoruja. Vaikka et tietäisi koko tarinaa, jaa muiden elämään vaikuttavat tiedot, jotka sinulla on. Ihmiset todennäköisesti pitävät sinusta entistä enemmän.

4. "Otan selvää"

Tämä lause viestii, että et ole ainoastaan halukas tarjoamaan apuasi, vaan olet oikeasti valmis myös tekemään asialle jotain.

Lause on myös vastakohta maailman byrokraattisimmalle lausahdukselle "ei ole mun ongelma", jonka käyttäjä lienee yksi vähiten pidetyistä ihmisistä.

5. "Uskon sinuun"

Autoteollisuudesta ja liukuhihnoista tunnetuksi tullut Henry Ford muistutti, että hänen ollessaan vielä tuntematon ja työskennellessään bensamoottorien kimpussa muutama rohkaiseva sana tunnetulta hehkulampun keksijältä Thomas Edisonilta oli varsinainen piristysruiske.

Muiden ihmisten hyväksyntä voi auttaa ihmisiä työskentelemään kovemmin ja saavuttamaan  enemmän. Muutamalla sanalla voi olla valtava positiivinen vaikutus sekä rohkaistavaan ihmiseen että siihen, mitä ihmiset ajattelevat sinusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?