5 tapaa varmistaa, että jäät ihmisten mieleen - Oma raha - Ilta-Sanomat

5 tapaa varmistaa, että jäät ihmisten mieleen

Tuntuuko siltä, että ihmiset unohtavat sinut nopeasti? Jos haluat varmistaa, että teet vahvan vaikutelman ja ihmiset muistavat sinut vielä huomennakin, kannattaa pohtia ammattilaisvinkkien käyttöönottoa.

Steve Jobs loi oman, vahvan tyylinsä myös mustan poolopaidan avulla – ja jäi ihmisten mieleen.

14.5.2014 11:26 | Päivitetty 14.5.2014 11:39

Business Insider -lehti on listannut viisi tapaa, joilla jätät itsestäsi varman muistijäljen muille. Mieti kuitenkin tarkkaan niiden käyttämistä, henkilökohtaisista intohimoista lähtien: Osa vinkeistä on sellaisia, että niitä ei kannata ottaa pakolla käyttöön. Ehkä löydät kuitenkin yhden tavan, jolla voit varmistaa, että teet varman vaikutelman – joka myös kestää. 1. Löydä jotain yhteistäYhteisiä tuttuja? Asuinpaikkakunta? Vaikutusvaltaan ja suostutteluun erikoistuneen psykologin Robert Cialdinin mukaan nopein tapa saada joku pitämään sinusta on löytää jotain yhteistä, jonka voitte jakaa. Olipa se sitten entinen koulu tai nykyiset harrastukset.  Samat kiinnostuksen kohteet herättävät myös luottamusta. Ja kun joku luottaa ja pitää sinusta, hän myös muistaa sinut.2. Herätä toisen kiinnostusKun joku kysyy sinulta ensimmäisen kerran ammattiasi, älä vastaa vain ”taksikuski” tai ”projektipäällikkö”. Se tappaa keskustelun heti alkuunsa. Yritä löytää tapa, jolla kuvailet lisää työtäsi, siihen liittyviä kiinnostuksen kohteita tai jopa vapaa-ajan juttuja. ”Olen taksiautoilija, ja olen aina ajanut pelkästään Mersulla.” Se on paljon mielenkiintoisempi ja mieleenpainuvampi tapa esitellä itsensä.3. Luo oma tyylisi Vaatekaapistasi voi löytyä aarteita, vaikka et itse sitä tietäisikään. Esimerkiksi Applen menehtynyt pääjohtaja Steve Jobs tuli tunnetuksi intohimostaan mustaan poolopaitaan. Jos sinulla on tietynlainen tyyli tai rakastat erikoisia asusteita, voit harkita niitä brändisi osana, ja sinut muistetaan taatusti. Pukeutuminen on kuitenkin asia, joka kannattaa tehdä harkiten ja itselleen parhaiten sopivaksi – sekä myös ympäristöä kunnioittaen. Pakkopukeutuminen ei auta sinua, sillä epävarmana et jää kenenkään mieleen pitkäksi aikaa.

4. Kysy paljon kysymyksiäJoskus useiden – ja tyhmien – kysymysten kysyminen voi luoda epäuskottavan vaikutelman, mutta yleensä harkittujen kysymysten avulla voi tehdä itsensä muistettavaksi. Ihmiset rakastavat sitä, että joku on kiinnostunut heidän tekemisistään. Todennäköisimmin he muistavat paremmin huomaavaisen henkilön, jolle he ovat kertoneet henkilökohtaisia asioitaan ja joka on osoittanut kiinnostusta.

5. Etsi oikeat ihmisetOn vaikeaa muistaa henkilö, jonka on tavannut vain kerran – varsinkin lyhyessä tapaamisessa. Jos pidät tärkeänä joidenkin henkilöiden kuulumista verkostoosi, ota yhteys heihin sekä esittele itsesi ja pyydä tapaamiseen. Jos ihmiset eivät muista sinua, se voi tarkoittaa, että et ole antanut heille tarpeeksi tilaisuuksia tavata sinua henkilökohtaisesti. Toisaalta kaikkien ei tarvitse tuntea toisiaan läpikotaisin; laajoissa verkostoissa se ei ole mahdollistakaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?