Parikymppinen, nauti elämästä mutta muista nämä

Kaksikymppisenä tuntuu ehkä, että voi olla villi, vapaa ja vailla vastuuta. Valinnoilla on kuitenkin seurauksensa, joten tietyistä asioista kannattaa huolehtia. Inc.com keräsi parhaat neuvot jo työelämään ehtineiltä.

2.5.2014 14:01 | Päivitetty 2.5.2014 14:04

Seikkaile ja nauti, mutta älä aivan päättömästi. Vastauspalvelu Quorassa on kyselty, mitä parikymppisenä voi tehdä, jotta menestyisi ja nauttisi elämästä myöhemminkin. Inc.com keräsi parhaat neuvot yrittäjiltä ja liike-elämässä työskenteleviltä.

1. Matkusta

Matkustaminen opettaa, Burke Files muistuttaa Quorassa. Ei Hiltonista Hiltoniin, mutta kaupungista kaupunkiin ja aina kun mahdollista, paikallisten perheiden luona. Erityisen tehokkaasti oppii kun joutuu oikeasti painiskelemaan jonkin asian kanssa, joten näe vaivaa tutustuaksesi kieleen ja tapoihin.

2. Ajattele rahaa sivutuotteena, älä pääasiana…

Raha mahdollistaa tietyn elintason, mutta joskus rahaa tulee parhaiten kun siihen ei keskity. Joten keskity siihen, mistä eniten pidät. Riskejäkin on helpompi ottaa, kun velvollisuuksia on vähän.

3. …mutta säästä sitä.

Pidä kuitenkin tallessa sen verran rahaa, ettet joudu pulaan vaikka jotain sattuisikin, Drew Eckhardt neuvoo.

Suomessa suositellaan usein säästämään 2–3 kuukauden tulojen verran yllättävien tilanteiden varalle.

4. Ala huolehtia itsestäsi.

Terveelliset elämäntavat on helpompi oppia nuorena ja ennen kuin on ehtinyt tehdä paljon hallaa itselleen. Christian Cipriani kertoo huomanneensa tämän itse keskityttyään nuorena lähinnä juhlimiseen. Kun hän sitten halusi kääntää suuntaa, se tuntui enemmän valtamerilaivan kuin moottoripyörän ohjaamiselta.

5. Rajoita tekniikan käyttöä.

– Vaihda television katselu ja netissä roikkuminen johonkin mistä nautit ja mikä on myös hyödyllistä, Linda Lonnqvist kirjoittaa Quorassa.

Ja viesti välillä samassa huoneessa olevien ihmisten kanssa.

6. Anna anteeksi itsellesi ja muille.

Viimeistään työelämässä huomaa, ettei kaikki aina mene täydellisesti.

– Opi hyväksymään virheet, Advait Kamat kehottaa Quorassa.

Welsh kehittä ajatusta edelleen.

– Virheistä oppii, todennäköisesti nopeammin kuin mistään muusta. Jos ymmärrät tämän, olet kärsivällisempi muiden virheiden kanssa ja opit antamaan anteeksi.

7. Vältä draamaa.

Et tarvitse lähellesi hankalia, energiaa vieviä ihmisiä. Opettele tunnistamaan ihmiset, jotka eivät oikeasti arvosta sinua vaan haluavat vain sinusta jotakin. Ja vältä heitä.

8. Ala tutustua itseesi.

Mikä sinua innostaa ja motivoi, kun kaikki menee pieleen? Mitä haluat saavuttaa? Suurin asia joka elämässä pitää oppia on se, kuka olet, kirjoittaa Andrew Gumperz.

9. Hidasta välillä.

Opiskelu, työ ja seuraelämä voivat tehdä elämästä vauhdikasta, mutta välillä kannattaa rauhoittua.

– Kaikki hyvä tulee, kun mielesi on tyyni, Paul Doran sanoo.

10. Käytä hammaslankaa.

Sinulla ei ole kuin yhdet hampaat, joten huolehdi niistä. Tuhojen korjaaminen myöhemmin on vaikeaa ja kallista, Ken Meltsner kirjoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?