Kuusi merkkiä, että olet oikeassa työssä

Jokainen haluaa olla äärettömän onnellinen – myös työelämässä. Mikä on sinun tilanteesi? Katso kuusi varmaa merkkiä siitä, että olet valinnut maailman parhaimman työn.

2.5.2014 10:11 | Päivitetty 2.5.2014 10:48

Työ on työtä, mutta se ei saa olla vaan hikistä puurtamista ja kellon katsomista. Jokainen hetki töissä ei myöskään voi olla yhtä juhlaa, mutta jos odotat joka kerta vain työpäivän loppumista, jotain on pahasti vialla.

Parhaimmillaan työ tuottaa suurta nautintoa, jossa ajantaju katoaa ja saat suurta tyydytystä tekemisistäsi. Myös muita hyötyjä tulee siitä, että rakastat työtäsi.

Elite Daily -lehti on listannut kuusi merkkiä siitä, että olet oikeassa työssä. Tunnistatko merkit?

1. Et pysty enää erottamaan työtäsi ja vapaa-aikaasiTämä on selkein merkki siitä, että rakastat todella työtäsi. Työn ei pitäisi olla vain niskalimassa raatamista, vaan sinun täytyy nauttia siitä, mistä maksetaan sinulle palkkaa.

2. Päivässä ei tunnu olevan koskaan riittävästi tunteja, mutta silti koet saavuttaneesi jotainMitä enemmän rakastat työtäsi, sitä enemmän intohimosi kasvaa. Mitä intohimoisempi olet, sitä enemmän käytät aikaa työskentelyyn. Vaikka aika tuntuisi loppuvan, silti olet tyytyväinen päiväsi lopussa suoritukseesi ja koet saattaneesi loppuun asioita.

3. Olet innoissasi, kun aloitat päiväsiJoskus yksikin ongelma jollain elämän osa-alueella, kuten parisuhteessa tai terveydessä, voi sekoittaa pään. Mutta jos rakastat työtäsi, elämä on helpompaa. Kun vietät noin kolmanneksen päivästäsi töistä, voit olla varma, että siellä asiat onnistuvat. Se vaikuttaa yleiseen jaksamiseen ja piristää mieltä muillakin elämän tärkeillä alueilla.

4. Elämä, yleisesti, tuntuu pirun hyvältäHymyilet enemmän kuin irvistelet. Sinulla on selvät sävelet ja ajattelet asioista positiivisesti. Näet ympärilläsi kauniita asioita ja mahdollisuuksia.  Nämä ovat merkkejä siitä, että olet oikeassa työssä ja elämä on raiteillaan.

5. Koet olevasi yksi maailman onnellisimmista ihmisistäSuurin osa ihmisistä voi sanoa, että ovat olleet uskomattoman onnekkaita elämässä, jota elävät. Silti he eivät näe asiaa näin. Miksi? Vaikka he eläisivät onnellista elämää, he eivät koe onnellisuutta. He eivät pidä töistään ja tuntevat ääretöntä riittämättömyyttä.  Kun tunnet itsesi onnelliseksi työssäsi, voi se riittää täyttämään tyhjän aukon muussa elämässäsi.

6. Et pysty odottamaan, että lopettaisit projektisi – koska uusi odottaa joIhminen, joka pitää työstään, odottaa itse töitä enemmän kuin lopputulosta. Hän nauttii toki tuloksista, mutta hän rakastaa jokaista työn osa-aluetta ja projektia. Jos kuitenkin tuntuu siltä, että odotat koko ajan työpäivän loppumista enemmän kuin mitään muuta, et ole ehkä oikeassa työssä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?