Halutako miellyttäväksi työkaveriksi? Tee edes nämä 6 asiaa - Oma raha - Ilta-Sanomat

Haluatko kivaksi työkaveriksi? Tee edes nämä

Työkaverit ovat kuin kämppiksiä. Se, kuinka miellyttävä kämppis olet, ei ole pelkästään imagokysymys.

Miellyttävän työkaverin piirteisiin kuuluu pitää jääkaappikin puhtaana omien eväiden osalta.­

7.4.2014 18:37 | Päivitetty 7.4.2014 19:12

Suhteet työkavereihin voivat vaikuttaa työhösi enemmän kuin tiesitkään. Ne määrittävät työpäiväsi sujuvuuden, ja voivat olla jopa yksi tärkein tekijä, millaisena näet työsi merkityksen.

Oletko miellyttävä työkaveri? Tarkista, kuuluvatko seuraavat kuusi kohtaa päivittäisiin rutiineihisi. Järjestä työpäivääsi vauhtia ja kasvata suosiotasi kollegoiden keskuudessa seuraamalla näitä talouslehti Forbesin vinkkejä.

1. Osoita kiinnostusta kollegoidesi elämään

Tiedätkö, mitä työkaverisi harrastavat tai missä he matkustavat? Kysy joskus enemmän kuin pelkästään ”miten menee”. Näin osoitat kollegoillesi, että arvostat heitä myös ihmisinä, ei pelkästään työtäsi helpottavina henkilöinä.2. Sano hyvää huomenta

Kahdeksalta aamulla moni kollega voi näyttää väsyneeltä eikä kovin innostuneelta tarttumaan hommiin. Huomenien toivottaminen ei ole pelkästään kohteliasta, vaan se näyttää välittämisesi. Pienikin pehmennys auttaa, ennen kuin käyt suoraan työasioihin.3. Tarjoa apuasi muille

Sen sijaan, että keskityt pelkästään omaan työhösi ja vastuuseen, kannattaa olla kiinnostunut työpaikan kokonaisuudesta. Jos joku tiimisi jäsen on ylikuormitettu töillä, mieti, miten voisit auttaa. Muiden auttaminen tekee sinulle paljon enemmän kuin sympaattisen ihmisen maineen: vähennät stressiä itseltäsi ja muilta sekä työsi voi helpottua pidemmällä aikavälillä.

4. Pyristele eroon juoruista

Vaikka työkavereiden kanssa jutustelu on mukavaa ja rentouttavaa, juoruilu ei ole. Työkavereista selän takana puhuminen ei edistä kenenkään viihtyvyyttä. Pidät oman maineesi uskottavana ja helposti lähestyttävänä, kun et lähde mukaan juoruiluun. Silloin työkaverisi luottavat sinuun paremmin, etkä joudu myöhemmin selittelemään puheitasi, jos jäät kiinni juoruilusta.

5. Tee työsi

Tämä on niin yksinkertaista miltä se kuulostaakin. Jos lupaudut tekemään jonkun asian deadlineen mennessä, varmista, että niin myös käy. Työtaakkasi vaikuttaa aina muidenkin elämään. Työkavereiden suosioon pääsee aidolla työllä, joka on tehty ajoissa.

6. Pidä keittiö puhtaana

Työpaikan keittiössä ja varsinkin sen jääkaapissa pätevät samat säännöt kuin kotonakin. Forbesin mukaan työpaikalla keittiö on syytä pitää jopa puhtaampana kuin kotona. Työkaverit ovat kuin kämppiksiä: teillä on käytössä yhteistä tilaa keittiön lisäksi myös pesuhuoneessa, vaatekomeroilla ja muualla työpaikalla. Siisti käytös tarkoittaa myös työtilan puhtaana pitämistä. Näin osoitat työkavereillesi piittaavasi myös heidän ajastaan. Vai haluatko, että työkaverisi joutuvat käyttämään kallista työaikaa sotkusi siivoamiseen ja pesemään kahvikuppisi joka aamu?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?