Näin käy kun pomo tarjoaa ilmaista suklaata – "12 %:n kasvu"

Uusi tutkimus osoittaa, että työskentelemme kovemmin silloin, kun olemme onnellisia. Professorin mukaan eräs työpaikka on onnistunut tässä esimerkillisellä tavalla – tarjoamalla ilmaisia snäksejä ja juomia työntekijöilleen.

26.3.2014 14:14 | Päivitetty 26.3.2014 14:15

Monet yritykset sanovat, että he todellakin välittävät työntekijöidensä hyvinvoinnista ja tekevät nämä onnelliseksi. Nyt väite on saanut tieteestä tukea ja todistettu toimivaksi laajassa akateemisessa tutkimuksessa.  Onnellisuus todellakin tekee ihmisestä tehokkaamman työpaikalla, ilmenee Warwickin yliopiston uudesta tutkimuksesta.

Useamman vuoden ajan tehtyyn tutkimukseen osallistui yli 700 koehenkilöä, joille ekonomistit olivat laatineet erilaisia tehtäviä.

Testien aikana koehenkilöille näytettiin muun muassa komediaelokuvia, tarjottiin ilmaista suklaata, hedelmiä sekä juomia. Toiselle testijoukolle aiheutettiin kiperämpiä tilanteita ja heiltä kysyttiin muun muassa perhesuruista ja muista ikävistä asioista. Tuloksista ilmenee, että onnellisuuden laskiessa työteho laskee. Onnellisuus puolestaan kasvattaa työntekijän työsktentelytehoa noin 12 prosenttia.

Valvotuissa olosuhteissa tehtyjen tutkimusten tulokset osoittavat, että työntekijöistä kannattaa tehdä tyytyväisiä, sanoo professori Andrew Oswald Warwickin yliopiston taloustieteiden laitokselta.

Tyytyväiset ihmiset käyttävät aikansa työskentelemällä tehokkaammin, laadusta tinkimättä. Warwickin yliopiston tutkimus on osa suurempaa kokonaisuutta, joka julkaistaan Journal of Labor Economics -julkaisussa.

– Jotkut yritykset, kuten Google, ovat investoineet enemmän työntekijöidensä tukemiseen. Sen seurauksena työntekijöiden tyytyväisyys on kasvanut. Googlessa tyytyväisyys kasvoi 37 prosenttia, joten he tietävät, mistä puhuvat, Oswald mainitsee yliopiston tiedotteessa.

Google on tullut tutuksi monista henkilöeduistaan, kuten ilmaisista eväistään ja pesupalveluista. Tämän vuoden alussa hakukonejätti kokeili myös työntekijöidensä kuljettamista töihin katamaraanialuksella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?