Neljä asiaa, joiden vuoksi työkaverisi vihaavat sinua

Jokaisessa työpaikassa on aina vähintään yksi ärsyttävä henkilö, mutta entäpä jos se työntekijä olet sinä?

| Päivitetty

Oletko koskaan miettinyt, miten käyttäytymiseesi ja puhumisiisi reagoidaan? Ovatko kollegasi kyllästyneitä? Eivätkö he jaksa keskittyä toimiisi?

On helppo osoittaa sormella ja syyttää muita, varsinkin kun vika voi olla sinussa itsessäsi. Kannattaa miettiä neljää yleistä ärsytystekijää, jotka Business Insider -lehti (BI) on listannut. Niistä eleistä – ja pöytätavoista – on hyvä päästä eroon ennen kuin kollegasi alkavat vihata sinua.

1. Olet äänekäs

Et ole ehkä huomannut tätä, mutta saatat olla äänekkäin henkilö toimistossa – ja puhelimesi soi liian kovaa.

Puhutko privaattipuheluitasi työpöytäsi ääressä? Ne on syytä puhua pienemmällä äänellä ja pitää kesto viidessä minuutissa. Kukaan ei halua kuulla lääkäriajoistasi tai treffeistä, joista lörpöttelet luuriisi.

Myös kollegoiden kanssa keskustellessasi kannattaa miettiä äänen käyttöään: mitä mukavampi aihe, sitä enemmän volyymi yleensä kasvaa.  Työympäristössä on kohteliasta kunnioittaa kaikkia ja antaa työrauha perimmäisissäkin nurkissa ahertaville kanssaihmisille.

2. Lähetät kokouksissa tekstiviestejä

Jatkuva näpyttely palavereissa tai muissa tapaamisissa on yksi epäkohteliaimmista tavoista, joita voit tehdä työpaikallasi, kirjoittaa BI.

Käyttäytymisesi kertoo, että et kunnioita läsnäolijoita ja keskität huomiosi mieluummin älypuhelimeesi.

Vaikka vastaisit työsähköposteihin tai -tekstareihin, useimmat vastaukset voivat odottaa kokouksen päättymistä. Jos tämä ei ole mitenkään mahdollista, kerro kollegoillesi jo tapaamisen alussa, että odotat viestiä tai soittoa. Näin he ymmärtävät paremmin, jos olet jotenkin poissaoleva tai hajamielinen kokouksessa.

3. Työpisteesi haisee

Valkosipuliperunat maistuvat varmasti lounaalla, mutta haluavatko kollegasi haistella samaa?

Jos satut himoamaan voimakastuoksuisia ruokia, syö ne mieluusti ulkona – älä nauti niitä työpöytäsi ääressä. Jos olet pakannut oman lounaan mukaan, muista viedä jätteet työpaikan yhteiskeittiön roskakoriin, etteivät ne jää lemuamaan työpöytäsi viereen kaikkien haitaksi.

4. Et pysty soittamaan takaisin

Pitikö sinun soittaa tärkeä puhelu kello 9.00? Vai sovitteko videoneuvotteluista kello 10.00?

Mitäpä jos testaisit oikean numeron ja tekniikan toimimisen reilusti ennen kuin alat soittaa puheluasi?  Nykyajan työntekijät ovat kiireisiä. Menetät kaikkien arvokasta aikaa – ja ehkä luottamustakin – jos et soita oikeaan aikaan tai sovit uusista ajoista jälkikäteen vaikkapa meilitse. Vastapuolen on hyvä tietää, mieluiten ajoissa, jos tekniikka ei pelaa tai joudut muusta syystä perumaan soittosi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?