Nämä kymmenen asiaa kuulee vain huonon pomon suusta - Oma raha - Ilta-Sanomat

10 asiaa, jotka kuulee vain huonon pomon suusta

Pomot puhuvat paljon, mutta eivät aina järkeviä. Nämä kymmenen asiaa voi kuulla vain huonon johtajan suusta. Tunnistatko ilmaisut työpaikaltasi vai oletko säästynyt niiltä kokonaan?

19.3.2014 15:38 | Päivitetty 19.3.2014 15:38

Miten tunnistat huonon pomon? No ainakin näistä kymmenestä lausahduksesta, jotka talouslehti Forbes on koonnut kommentteineen kaikkia maailman työntekijöitä varten. Ja miksei pomojakin.

1. "En maksasinulle ajattelusta"

Tämä väsynyt lausahdus on surkean pomon tunnuslause. Itse asiassa sinä kyllä maksat minulle ajattelusta, mutta ilmeisesti itseäsi älykkäämpien kuunteleminen tekee sinusta epävarman.

2. "Kuulostaa henkilökohtaiselta ongelmalta"

Sitä oltiin niin kaveria, kun piti tulla viikonloppuna töihin. Mutta nyt ei kiinnosta, mikä työntekijää vaivaa. Pidä nämä sanat mielessä, kun puhelin seuraavan kerran soi sunnuntaiaamuna.

3. "Se on työtä,ei hauskanpitoa"

Mielenkiintoinen teoria: Itse asiassa työn on tarkoitus olla mukavaa, ja sen on oltava mukavaa ennen kuin mitään kiinnostavaa tai omistajia miellyttävää tulee tapahtumaan. Kaikki hyvät johtajat tietävät tämän.

4. "Et oleainut työntekijäni"

Suomennos: en pärjää työssäni, mutta sinun ei kannata kertoa sitä minulle. Ainakaan ennen kuin olet turvallisesti varmistanut työpaikan jostain muualta.

5. "Laitetaanharkintaan"

Tämä on muinainen lause, jota nykyaikana käyttävät vain osaamattomat johtajat, jotka eivät uskalla myöntää puutteellista ymmärrystään. Tässä vaiheessa voit ajatella ideaasi kuolleena ja kuopattuna, ellei pomosi keksi tapaa varastaa se omiin nimiinsä.

6. "En välitä prioriteeteistasi,keskityt nyt tähän"

Kun huonot pomot eivät hämmennyksessään ymmärrä että kaikki mitä teet (ja mitä työkaverisi tekevät) liittyy kaikkeen muuhun, koko touhu romahtaa fysiikan lakien mukaisesti. Se, minkä työnnät nyt sivuun, tulee aiheuttamaan sinulle ongelmia myöhemmin.

7. "En keksi sääntöjä,huolehdin vain niiden noudattamisesta"

Oletko kuullut tämän nössöjen ja byrokraattien globaalin taisteluhuudon? Kaikki ymmärtävät, että heidän pomonsa eivät ole tehneet sääntöjä. Mutta ihmismäinen reaktio olisi ottaa kantaa joko ehdotuksen puolesta tai sitä vastaan – ei leikkiä flegmaattista ihmisen ja zombin välimuotoa.

8. "Jos et halua tätä työtä,niin löydän kyllä jonkun joka haluaa"

Tämä on passiivis-aggressiivisen huonon pomon mantra työntekijöidensä kurinalaistamiseksi. Ilmaisussa on ideana se, että jos valitat, menetät työsi. Ota mikä tahansa työ vastaan karataksesi tällaisia sammakkoja päästävää pomoa.

9. "Näin täälläon aina toimittu"

Ja kaikkihan tietävät että jos se ei ole rikki, älä korjaa sitä.

10. "Tässä taloustilanteessa oleonnekas, että sinulla on edes työ"

Tämä ei vain pidä paikkaansa. Osaaville ja fiksuille ihmisille on aina kysyntää. Elämä on liian lyhyt siihen, että työskentelet kaiken maailman hyypiöille. Olet osaava ja vastuullinen, ja sinun pitäisi työskennellä vain tämän ymmärtäville. Miksi tuhlaisit aikaasi muihin?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?