Shhh! – unohda ainakin nämä työhaastattelussa - Oma raha - Ilta-Sanomat

Shhh! – unohda ainakin nämä työhaastattelussa

Kuvituskuva
Julkaistu: 18.3.2014 9:22, Päivitetty 18.3.2014 9:20

"Minullla ei ole heikkouksia". Business Insider listasi asiat, joita ei kannata sanoa työhaastattelussa.

Työhaastattelussa on parasta pysyä asiassa ja olla rehellinen kyvyistään. Tässä muutamia lauseita, jotka työhaastattelussa kannattaa nielaista ja vaihtaa muihin vastauksiin.

”Minulla ei ole heikkouksia.” Höpö höpö. Kaikilla on. Ole rehellinen, kerro jokin heikkoutesi ja jatka kertomalla, kuinka aiot korjata asian.

”Ymmärrän kvanttifysiikkaa.” Älä liioittele taitojasi ja kykyjäsi. Ole jälleen rehellinen, ja muistuta tarvittaessa, että olet nopea oppimaan.

”Miten teillä saa ylennyksiä?” Työhaastattelu on väärä paikka tiedustella tätä. Business Insider neuvoo keskittymään tehtävään, johon sinua haetaan.

Samasta syystä ei ole fiksua kertovansa tahtovansa tehtävään, koska se auttaisi sinua toteuttamaan haaveesi ja nousemaan toimitusjohtajaksi.

”Mitä työstä maksetaan?” Tämä kuulostaa siltä, että olet kiinnostunut pelkästä rahasta. Selvittele palkkatasoa etukäteen, siihen on monia tapoja.

”En tiedä.” Älä vastaa mihinkään, että et tiedä. Jos pää lyö tyhjää, pienen miettimistauon pitäminen on fiksumpaa. Keksi jotakin sanottavaa.

”Tuopa on hyvä kysymys.” Unohda tämä usein kuultu fraasi. Potentiaalinen työnantajasi ei varmaankaan mielestään kysy muita kuin hyviä kysymyksiä.

Tuoreimmat osastosta