Miesjohtajat arvelevat koti-isyyden houkuttelevan - Oma raha - Ilta-Sanomat

Koti-isyys houkuttaa pohjoismaista pomoa

Liki puolet pohjoismaisista johtajamiehistä olisi valmis luopumaan urastaan ja jäämään kotiin lasten kanssa, jos rahaa olisi tarpeeksi. Uuden kyselyn mukaan naisjohtajista vain 26 prosenttia sanoisi tekevänsä samoin.

7.3.2014 9:17 | Päivitetty 7.3.2014 9:21

Konsultti- ja palveluyhtiö Accenturen kyselyn mukaan pohjoismaisista johtajista miehillä on enemmän haluja koti-isiksi kuin naisilla kotiäideiksi.

44 prosenttia johtajamiehistä väittää voivansa jättäytyä pois uraputkesta lasten luo, jos perheellä olisi siihen tarpeeksi rahaa. Pohjoismaisista naisjohtajista vain 26 prosenttia sanoo samaa.

Luottamus miesten perhearjen hallintakykyihin ei kuitenkaan ole kovin suuri: vain 16 prosenttia vastanneista johtajanaisista piti hyvänä ajatusta, että puoliso jäisi koti-isäksi.Taustalla lienee ennakkoluulo siitä, että miesten jäljiltä kodinhoito jäisi yhä puolison viimeisteltäväksi.

Pohjoismaalaiset pomot olivat hyvin epäileviä siitä, että tasa-arvo yritysten ja yhteiskunnan johtotehtävissä lisääntyisi nykytilanteesta kovin paljon. Vain 22 prosenttia naisista ja 25 prosenttia miehistä uskoi johtajuustasa-arvon kasvavan.

Accenture sanoo kysyneensä asiaa marraskuussa 2013, ja tutkimukseen vastasi 4 100 yritysjohtajaa 32:sta maasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?