10 matkakohdetta, jotka ovat vielä edullisia

Neljä Euroopan pääkaupunkia pääsi edullisten lomakohteiden listalle.

Matkailija kuvaa tulivuoren kraateria Nicaraguassa.

| Päivitetty

Tekisikö matkalle mieli, mutta matkan hinta hirvittää? USA Today -lehti listaa, jotka ovat vielä melko edullisia, mutta eivät välttämättä kauan.

Filippiinit

Saarivaltio on yhdistelmä edullisia suurkaupunkeja ja vaikuttavaa luontoa. Manila on Wealth Management Researchin Prices and Earnings -raportin mukaan yksi maailman halvimpia kaupunkeja shoppailla ja syödä huippuravintoloissa.

Esimerkiksi kolmen ruokalajin ateria hyvässä ravintolassa maksaa vain 18 dollaria, kun se maksaa 95 dollaria Genevessä tai Oslossa.

Kreikka

Talouskriisistä pyristelevä Kreikka yrittää taas haalia matkustajia antiikin raunioille ja kuuluisille rannoilleen. Matkailija hyötyy talouskriisistä, sillä hinnat ovat edullisia ja muita turisteja on vähemmän kuin huippuvuosina.

Dominikaaninen tasavalta

Karibia ei ole yleensä budjettimatkailijan kukkarolle sopiva kohde, mutta poikkeus on Dominikaaninen tasavalta. 

USA Today mainitsee, että saarivaltioon lentää useat halpalentoyhtiöt ja saarella on myös monen hintatason majoitustarjontaa.

Mexico City

Yhdysvaltalaisille Mexico City on helppo kohde, koska sinne löytyy halpoja lentoja. Mutta paikan päällä myös eurooppalaiset hyötyvät edullisista hinnoista.

Kaupunki on yksi maailman halvimmista paikoista yöpyä viiden tähden hotellissa. Keskimäärin sellaisesta joutuu maksamaan 210 dollaria yöltä, kun luksushotellit maksavat keskimäärin 730 dollaria New Yorkissa.  

Lissabon

Portugalin pääkaupungin Lissabonin keskihintaiset hotellit ovat Prices and Earnings -raportin mukaan halvimmat tutkittujen 72 kaupungin joukosta. Keskimääräinen hinta on 80 dollaria yöltä eli huimat 50 prosenttia halvemmat kuin tutkittujen kaupunkien keskiarvo.

Bukarest

Yhä useampi matkailija on löytänyt Romanian pääkaupungin Bukarestin, jota aikoinaan kutsuttiin Pikku Pariisiksi.

Bukarestin hinnat ovat toistaiseksi alhaiset, ja siellä saa pienellä lisärahalla ostettua lisää laatua. Myös Bukarest kuuluu kaupunkeihin, joissa saa edullisesti viiden tähden majoitusta.

Intia

Intia mainitaan sekä Frommer'sin että Lonely Planetin oppaissa yhdeksi budjettimatkailijan kärkikohteista tänä vuonna.

Prices and Earnings -raportti laskee Delhin ja Mumbain maailman halvimpien suurkaupunkien joukkoon.

Sofia

Bulgarian pääkaupunki Sofia on Lissabonin ohella halvin kaupunki keskihintaisten hotellien sarjassa, sillä yö maksaa keskimäärin 80 dollaria.

Euroopan 3-Star Traveler -indeksin mukaan Sofiassa pärjää keskimäärin 49 dollarilla päivässä, kun mukaan lasketaan majoitus, liikkuminen, ruoka ja aktiviteetit.

Nicaragua

Tulivuoria, sademetsiä, jokia ja karibialaisia rantoja. Nicaragua alkaa jo ansaita "seuraava Costa Rica" -tittelin. Ennen sitä matkailija pärjää jopa 20 dollarilla päivässä.

Riika

Monelle suomalaiselle tuttu Latvian pääkaupunki on USA Todayn mukaan edullinen siksi, että sitä ei vielä juuri tunneta.

Tilanne voi kuitenkin muuttua, sillä Riika on tämän vuoden Euroopan kulttuuripääkaupunki. Riiassa pärjää Europe 3-Star Traveler -indeksin mukaan 74 dollarilla päivässä ja Euroopan Backbacker-indeksin mukaan 33 dollarilla päivässä.

Jutun ingressiä korjattu klo 18.53. Listalle pääsi neljä eikä kolme Euroopan pääkaupunkia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?