Mitä vastata, kun työhönottaja utelee palkkahistoriasta? - Oma raha - Ilta-Sanomat

Mitä vastata, kun työhaastattelussa kysytään entisen työn palkasta?

Työhaastattelussa voi tulla vastaan kysymys palkkahistoriasta. Miten aiheesta voi keskustella menettämättä kasvojaan?

Saitko edellisessä työpaikassa liian pientä palkkaa? Siitä on turha mainita työhaastattelussa.­

31.1.2014 20:23 | Päivitetty 31.1.2014 20:22

Yhä useammin työhaastattelija kyselee myös entisen työn tilipussista.

Työnantaja saattaa perustella uteluaan halullaan tietää, kuinka suurta palkkaa työnhakijan pitäisi uudessa tehtävässään saada. Selityksenä saattaa myös olla halu karsia pois hakijat, joiden palkkatasolle tarjolla oleva tehtävä ei yllä.

Työnantajan pitäisi kuitenkin tietää tarjoamansa työn ja sen hakijoiden arvo itse eikä turvautua kilpailijoidensa näkemyksiin, Business Insiderissa todetaan.

Business Insider antaa neuvoja työnhakijalle, jolta työhaastattelussa kysytään aiemmista palkoista.   

Mitä voi siis vastata tähän kinkkisen kysymykseen? Paras tapa on lehden mukaan vastata, minkälaiseen haarukkaan oma palkkatoive asettuu.

Jos ei halua kertoa palkkahistoriaansa, voi edelleen vastata, että 'haluaa pitää tiedon luottamuksellisena, mutta kertoa palkkahaarukkansa'. Työnhakija voi myös vedota aiempien työnantajien näkemykseen, jonka mukaan palkka on luottamuksellinen asia ja kertoa palkkahaarukkansa.

Jos taas työnantajaehdokas ehdottomasti haluaa tietää palkkahistorian, on aina mahdollisuus luopua paikan hausta. Jos kuitenkin päättää kertoa aiemmista palkoistaan, on syytä olla rehellinen. Näin neuvoo Business Insider; lehden mukaan valheesta kiinni jäämisellä voi olla perin ikävät seuraukset työpaikan menettämistä myöten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?