Olut ratkaisee – S-kauppa haluaisi lisää itsepalvelukassoja - Oma raha - Ilta-Sanomat

Olut ratkaisee – S-kauppa hamuaa lisää itsepalvelukassoja

K-ryhmä on luopunut itsepalvelukassoista kokonaan. S-ryhmässä niitä haluttaisiin lisää – ainakin jos niillä saisi maksaa myös oluet ja tupakat.

Nämä itsepalvelukassat sijaitsevat Vallilan S-marketissa Helsingissä.

27.1.2014 18:51 | Päivitetty 29.1.2014 12:15

K-ryhmän kaupoissa ei enää ole itsepalvelukassoja, Etelä-Suomen Sanomat kertoi tänään maanantaina. Syytä luopumiselle ketju ei halunnut kertoa. Palvelualojen ammattiliiton Pam arveli lehdessä, että investointia pidettiin liian kalliina.

S-ryhmässä itsepalvelukassoja on tällä hetkellä yhdeksässä toimipisteessä, eikä luopumista ei ole suunniteltu, päivittäistavarakaupan johtaja Jukka Ojapelto sanoo. Päinvastoin. Ketju suunnittelee uusien avaamista niin, että vuoden lopussa itsepalvelukassoja voi olla jopa 25 myymälässä.

Se oikeastaan odottaa valvontaviranomaisten päätöstä, että voiko niistä myydä kaikkea vai ei, Ojapelto sanoo.

Myyjä tulee paikalle hälystä

Pääsääntöisesti itsepalvelukassoilla ei voi maksaa ikärajavalvottuja tuotteita. Alkoholin maksaminen itsepalvelukassalla on sallittu vain yhteensä viidessä myymälässä Helsingissä, Lahdessa ja Lappeenrannassa, ja tupakkaa niillä ei voi maksaa missään.

Eli jos ostoskorissa on ruokien lisäksi pari olutta, ne pitää yleensä maksaa eri kassalla. 

– Kuluttajat käyttävät itsepalvelukassoja mielellään. Mutta jos joutuu käyttämän montaa kassaa yhtä aikaa, mielenkiinto voi hiipua.  

Viranomaisia huolestuttaa ikärajojen noudattaminen. Ojapellon mukaan valvonta ei kuitenkaan olisi mikään ongelma.

Kun laitteella yrittää ostaa ikärajavalvotun tuotteen, se hälyttää, jolloin myyjä tulee paikalle tarkistamaan ostajan iän. Ojapellon mukaan se käy nopeasti, joten itsepalvelukassan käyttäminen säästää joka tapauksessa aikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?