Yhdysvalloissa yhä suurempi joukko yrityksiä kokeilee uutta työaikajärjestelyä - Oma raha - Ilta-Sanomat

"Loputon loma" – uudenlaiset työaikajärjestelyt yleistyvät

Yhdysvalloissa yritykset ovat innostuneet kokeilemaan uudenlaista työaikajärjestelyä. Miltä kuulostaisi "loputon loma"?

22.12.2013 17:17 | Päivitetty 23.12.2013 11:53

Yhdysvalloissa kasvava määrä yrityksiä kokeilee uudenlaista työaikajärjestelyä, kirjoittaa Business Insider. Sitä voisi kutsua vaikka "loputtomaksi lomaksi", sillä kukaan ei valvo työntekijöiden menemisiä ja tulemisia. Mitenkään. Sekä työntekijät että työnantajat ovat kehuneet järjestelyä, joka lisää joustavuutta ja sitä kautta tuottavuutta.

Esimerkiksi Washingtonissa sijaitseva verosuunnitteluyhtiö Ryan ei pidä minkäänlaista kirjaa työntekijöidensä lomista, ja valtaosa työntekijöistä ei ilmoita työtuntejaan millään tavalla työnantajalle.

Salille tai rannalle,jos siltä tuntuu

Ryanin työntekijä Steve Thompson sanoo AFP:lle lähtevänsä perjantaisin yleensä aina puolenpäivän maissa rannalle, jotta välttyy liikenneruuhkilta. Joskus hän päättää lähteä hoitamaan juoksevia asioita tai käy vaikka salilla kesken työpäivän.

– Jos on stressaantunut olo ja minulla ei ole esimerkiksi kokousta, saatan lähteä salille purkamaan stressiä ja palaan sitten töihin.

Harvojenherkkua

Asiantuntijoiden mukaan erityisesti finanssi- ja teknologiasektorilla yritykset antavat työntekijöilleen yhä enemmän vapautta päättää omista työasioistaan ja vaativat yhä vähemmän fyysistä läsnäoloa työpaikalla.

Kyseessä on kuitenkin vain harvojen herkku. Näin joustava työautonomia soveltuu vain tietyn tyyppiseen työhön. Esimerkiksi Yhdysvalloissa valtaosa työntekijöistä tekee 40-tuntista viikkoa, palkallinen loma ei ole lakisääteistä ja työntekijät saavat keskimäärin kaksi viikkoa palkallista lomaa vuodessa.

Loman pitäminenon vaikeaa

Mutta "loputon loma" ei sovellu välttämättä niillekään, joilla olisi siihen mahdollisuus.

Asiantuntija Kelly Sakain mukaan monissa yhtiöissä ihmiset eivät osaa ottaa lomaa, kun tiedossa ei ole mitään selkeää lomapäivien minimimäärää. Thompsonin mukaan ihmiset tuntuivat usein potevan syyllisyyttä loman pitämisestä. 

– Ensimmäinen vuosi oli vaikeaa. Ihmiset katselivat ympärilleen ja sanoivat että tämä ei tule kestämään, eräs Ryan-yhtiön johtaja sanoo.

Työmaailman villi länsi

Työntekijät ovat kuitenkin olleet tyytyväisiä muutokseen. Ryanissa vaihtuvuus on lähes puolittunut, reilusti alle verosuunnitteluteollisuuden standardien.

Sekä työnantajat että työntekijät - viranomaisia unohtamatta - etenevät asian kanssa askel kerrallaan.

– Loputon loma on niin uusi asia, että sitä koskien ei ole oikeastaan olemassa mitään sääntelyä. Tämä on vähän kuin villi länsi, sanoo Sheeva Ghassemi-Vanni, joka auttaa Piilakson teknologiayhtiöitä vastaavissa siirtymissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?