DN: H&M kopioi lastenvaatteita – vetää mallit myynnistä - Oma raha - Ilta-Sanomat

Kopiokohu nyt H&M:llä – vetää lastenvaatteita myynnistä

Ruotsalainen vaatekauppaketju H&M vetää pois joulumyynnistä lastenvaatteita, jotka muistuttavat kilpailija Lindexin myymää mallistoa.

5.12.2013 21:00 | Päivitetty 5.12.2013 20:59

Suunnittelija ja kuvittaja Camilla Lundsten syyttää vaatekauppaketju Hennes & Maurizia (H&M) kopioinnista. Lundsten vaatii korvausta, sillä hänen mukaansa H&M:n joulumalliston pupumekko shakkiruutulegginseineen on kopioitu Lundstenin viime vuonna Lindexille suunnittelemasta mallistosta. Asiasta kertoo Dagens Nyheter-lehti.

Myös monet muut vaatteet H&M:n mallistossa muistuttavat minun Littlephant-tuotemerkkini asuja. Punainen pupumekko ja legginsit ovat kuitenkin täysi kopio, sanoo Lundsten lehdelle.

Tuotemerkki Littlephant on syntynyt Lundstenin Lillefant-elefantista kertovien lastenkirjojen pohjalta. Ensimmäisen lastenvaatemalliston hän suunnitteli Lindexille joulumyyntiin 2012.

H&M lupaanuhdella suunnittelijat

Vaateketju ilmoitti vetävänsä malliston pois myynnistä. Kun Dagens Nyheter pyysi H&M:ltä lisätietoja, yhtiö lupasi pitää puhuttelun suunnittelijoilleen.

– Pyydämme anteeksi ja olemme erittäin pahoillamme siitä, että suunnittelijoidemme taiteellinen innoitus on ollut liian samanlainen. Poistamme malliston myynnistä ja käynnistämme sisäisen keskustelun, H&M vastasi lehdelle.

Camilla Lundstenille ei toistaiseksi ole tarjottu taloudellista korvausta. Lundsten aikoo vaatia sitä. Hänen mukaansa mallisto on ollut myynnissä jo kuukauden ja hänelle suunnittelijana kuuluu osuus voitosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?