Yle: Professori kehottaa laiskuuteen työpaikalla - Oma raha - Ilta-Sanomat

Yle: Professori kehottaa laiskuuteen työpaikalla

Suomalaisprofessorin mielestä ihmisten pitäisi useammin maata rauhassa, katsella kattoon ja antaa ajatusten viilettää. Luovuus syntyy laiskuudesta, hän sanoo.

9.11.2013 10:30 | Päivitetty 9.11.2013 10:47

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen professorin Juha Hakalan mukaan luovuuden salaisuus on laiskuudessa, jolle ei nykypäivänä tahdo löytyä tarpeeksi aikaa, Yle uutisoi.

– Meillä ei kertakaikkiaan ole aikaa hedelmälliseen työhön. Se olisi pois tuottavasta työstä, Hakala valittelee tilannetta. 

Hakalan mielestä Suomessa tarvitaan lisää laiskuutta niin yksilö- kuin yhteisötasolla. Ahkeruudella on työelämässä paikkansa, mutta siinä on hänestä menty liian pitkälle.

 – Työelämästä on otettu löysät pois, tehoja on saatava lisää. Kilpailullisuus, keskeytykset, ahdistus, kyynisyys – tällaiset ikävät asiat ovat tulleet yhä enemmän mukaan työelämään.

Luovuus vaatii Hakalan viittaamien tutkimusten mukaan hidasta ja painavaa aikaa, jossa ajatukset voivat kypsyä rauhassa.

Hänestä avain luovuuten on erilaiset ja eri pituiset tauot kesken päivän. Lyhyillä tauoilla voi tehdäkin jotain, mutta pidemmillä tauoilla pitäisi maata tekemättä mitään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?