Naiset kelpaavat tukitoimintojen johtajiksi - Oma raha - Ilta-Sanomat

Naisten määrä pörssiyhtiöiden johdossa kasvaa

Julkaistu: 4.11.2013 13:57, Päivitetty 4.11.2013 13:52

Naisten osuus pörssiyhtiöiden johtoryhmissä on kasvanut, kertoo Keskuskauppakamarin naisjohtajaselvitys.

Enemmistö johtoryhmiin kuuluvista naisista on kuitenkin erilaisten tukitoimintojen, kuten henkilöstöhallinnon, viestinnän, lakiasioiden tai talousasioiden johdossa eikä liiketoimintajohdossa.

Selvityksen mukaan pörssiyhtiöiden johtoryhmistä naisia on 19,2 prosenttia. Vuosi sitten lukema oli 18,5 prosenttia.

Liiketoimintojen johdossa naisia oli yhdeksän prosenttia eli 41 naista. Myös liiketoimintajohdossa olevien naisten määrä on kasvanut. Viime vuonna naisia oli 36 ja toissa vuonna 26.

Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa kertoo tiedotteessa olevansa ilahtunut kehityksestä.

– Varsinainen läpimurto antaa kuitenkin odottaa itseään, sillä yhdelläkään suuryrityksellämme ei ole naista toimitusjohtajana, vaikka yksi nainen löytyy small cap -listayhtiön toimitusjohtajan tehtävistä, sanoo Linnainmaa ja viittaa pörssiyhtiö Suomisen toimitusjohtajaan Nina Kopolaan.

Nainen ei johda energiayhtiöissä

Sektorikohtaiset erot ovat suuria. Naisia on kohtalaisesti liiketoimintojen johdossa kulutustavarat- ja palvelut -sektoreilla sekä teknologiayrityksissä. Miehisin linnake ovat energiasektorin yhtiöt. Niissä yksikään nainen ei johda liiketoimintoja.

Keskuskauppakamarin selvityksen mukaan tilanteeseen ei tule korjausta uusien sukupolvien myötä.

– Kun johtoryhmistä keskimäärin 19,2 prosenttia on naisia, erikoista on se, että 36-45-vuotiaista johtoryhmien jäsenistä tämä osuus on vain 16,2 prosenttia, Linnainmaa sanoo.

Keskuskauppakamarin selvitys kattaa kaikki suomalaiset pörssiyhtiöt, valtionyhtiöt sekä otannan suurimpia listaamattomia yhtiöitä.

Naisten osuudessa pörssiyhtiöiden hallituspaikoissa Suomi on ennätyksellinen EU:ssa ja suurissa yhtiöissä naisia on jo yli 30 prosenttia hallituksen jäsenistä.