Pankki putsaa mainettaan: kehottaa työntekijöitä relaamaan

Investointipankki Goldman Sachs haluaa työntekijöidensä noudattavan vähemmän hektistä työaikataulua.

29.10.2013 20:35 | Päivitetty 30.10.2013 11:54

Finanssimaailman työkäytännöt ovat herättäneet keskustelua etenkin viimeisen parin vuoden aikana.

Vuonna 2011 investointipankki JPMorgan Chasen harjoittelija kuoli tapauksessa, johon liittyi epäilyjä ylitöistä. Viime elokuussa Bank of American harjoittelija kuoli työskenneltyään 72 tuntia putkeen. 

Traagiset esimerkit kertovat alasta, jossa jatkuvat ylityöt ja valtava työtaakka eivät ole poikkeus, vaan pääsääntö. Kehitys on johtanut siihen, että työntekijät karkaavat mieluummin hedge-rahastojen ja pääomasijoitusyhtiöiden rennompaan työilmapiiriin.

– Erityisesti isoimmat pankit ovat viimeisen parin vuoden ajan olleet turhautuneita siitä, että ne eivät kykene pitämään kiinni työntekijöistään, investointipankkiirien koulutusohjelmaa pyörittävä Matan Feldman sanoo talouslehti The Wall Street Journalille (WSJ).

Nyt investointipankki Goldman Sachs on tarttunut toimeen parantaakseen mainettaan. Pankki kertoo puuttuvansa erityisesti yhtiön analyytikoiden, eli nuorempien työntekijöiden, työolosuhteisiin.

Heidän työtuntejaan aiotaan karsia ja tehtäviä helpottaa.

Goldman Sachs muun muassa haluaa analyytikkojensa tekevän seitsemänpäiväistä työviikkoa tästedes vain poikkeustapauksissa. 

Jopa toimitusjohtaja Lloyd Blankfein yhtyy kuoroon.

– Relatkaa, Blankfein sanoi WSJ:n mukaan tässä kuussa yhtiöstä lähteville kesäharjoittelijoille.

– Tuon ikäiset ihmiset voisivat myös rentoutua vähän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?