Yle: Nämä ammatit robotti vie pian ihmisiltä

Osa ihmisten ammateista on pian helppo korvata koneilla, roboteilla tai keinoälyllä, Ylen uutiset kertoo viitaten brittitutkimukseen. Työt voivat loppua esimerkiksi puhelinmyyjiltä, laaduntarkastajilta ja ompelijoilta.

11.10.2013 7:43 | Päivitetty 11.10.2013 7:42

Englantilaisen Oxfordin yliopiston tutkimuksen mukaan lähes puolet työpaikoista voidaan Yhdysvalloissa korvata roboteilla ja keinoälyllä 20 vuoden kuluessa. Yhdysvalloissa tapahtuva kehitys on odotettavissa myös Suomessa ja muissa teollistuneissa maissa, Ylen uutiset kertoo.

Oxfordin yliopiston tutkijoiden mukaan robotti voi korvata muun muassa puhelinmyyjän, käsinompelijan, laskentainsinöörin ja vakuutusmyyjän työt.

Koneet eivät kuitenkaan vielä hallitse töitä, joiden sisältö on hyvin vaihtelevaa, vaatii sosiaalista älyä ja kohteena olevien henkilöiden tarkkaa havainnointia. Ihminen tekee edelleen työt, jotka vaativat liikkumista uusissa ja vaikeakulkuisissa ympäristöissä, luovaa ongelmanratkaisua tai vuorovaikutteista havainnointia.

Esimerkiksi liikuntaterapeuttien työt, asentajien ja korjaajien työnjohtajien sekä mielenterveysongelmaisten parissa työskentelevien sosiaaltyöntekijöiden ammattit kuuluvat parhaiten säilyvien ammattien joukkoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?