Roger Wessman perustelee lähtönsä Nordeasta: Nyt oli hyvä aika - Oma raha - Ilta-Sanomat

Wessman perustelee lähtöään Nordeasta: Nyt oli hyvä aika

Nordean pääekonomistin tehtävät jättänyt Roger Wessman sanoo, että parinkymmenen vuoden putki talouden ja rahoituksen analysoijana oli hyvä syy vaihtaa vaihdetta. Tulevat suunnitelmansa hän paljastaa aikanaan.

7.10.2013 12:53 | Päivitetty 7.10.2013 14:08

Pankkikonserni Nordean Suomen pääekonomistin tehtävästä irtisanoutunut Roger Wessman sanoo, että pitkän Nordea- ja Evli-uran jälkeen nyt oli sopiva aikaa suunnata uuteen. Tarkempia jatkosuunnitelmiaan hän ei vielä paljasta.

Nordeassa Wessman ehti työskennellä yli kymmenen vuotta, pääekonomistina runsaat puolitoista vuotta. Hän siirtyi tehtävään tutkimusjohtajan paikalta viime vuoden helmikuussa.

– Tein pääekonomistina hyvin samantapaista työtä kuin tutkimusjohtajana. Tällä hetkellä näyttää siltä, että pankissa yhdistetään nämä kaksi tehtävää yhdelle henkilölle, Wessman sanoo Taloussanomille.

Nordean uudeksi pääekonomistiksi on nimitetty tutkimusjohtaja Aki Kangasharju. Hän jatkaa myös tutkimusjohtajana.

Nordean analyysipalveluita tarjoavan Nordea Marketsin Suomen johtaja Mikko Ayub sanoo, että pankki ei ole rekrytoimassa yksikköön uusia henkilöitä, vaan Aki Kangasharju jatkaa molemmissa tehtävissä.

– Aki Kangasharju on analyysiosaston johtamistehtävien ohella toiminut jo pitkään Nordean kasvona ja äänenä ulospäin. Analyysimme uudistuvat siten, että keskitymme jatkossa suomalaisia asiakkaita kiinnostaviin markkinoihin. Tarjoamme myös lisää analyyseja Pohjoismaissa, Moskovassa ja Baltiassa toimivilta Nordean ekonomisteilta, sanoo Ayub Taloussanomille.

Wessman jatkaa blogissaantalouden kommentointia

Roger Wessman aikoo lähitulevaisuudessa kommentoida taloutta ja rahoitusmarkkinoita yksityisen bloginsa kautta. Pidemmän aikavälin suunnitelmat paljastuvat aikanaan, hän sanoo.

Pääekonomistin tehtävistä luopuminen ei Wessmanin mukaan liity mihinkään ajan ilmiöihin.

– Nyt oli minulle henkilökohtaisesti sopiva aikaa vaihtaa vaihdetta. Olen työskennellyt yhteensä parikymmentä vuotta samantyyppisissä tehtävissä Nordeassa ja pankkiiriliike Evlissä, sanoo Wessman.

Ekonomisti aikoo viettää aikaansa nyt rauhallisesti, suunnitelmissa on esimerkiksi luennointi.

Wessman aloitti uransa Nordeassa vuonna 2002 Nordea Marketsin tutkimusosaston johtajana. Hän siirtyi tehtävään Evlin pääekonomistin paikalta.

(Oikaisu 7.10. klo 14.08: Wessman aloitti pääekonomistina Nordeassa runsaat puolitoista vuotta sitten eikä vajaa vuosi sitten.)  

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?