Mies loi unelmien luottokortin – pankki hyväksyi ehdot - Oma raha - Ilta-Sanomat

Mies loi unelmien luottokortin – pankki hyväksyi ehdot

Venäläismies lähetti pankille itse rustaamansa luottokorttisopimuksen ja sai korottoman ja rajattoman luoton. Pankki allekirjoitti muutetun sopimusehdotuksen lukematta ehtoja. Tuohtunut pankki on nyt syytteessä sopimusrikkomuksesta.

8.8.2013 20:58 | Päivitetty 8.8.2013 22:57

Itänaapurissa asustava Dimitry Argarkov ei ollut tyytyväinen venäläispankki Tinkoffin hänelle lähettämään luottosopimusehdotukseen, kertoo brittilehti Telegraph.

Mies päätti skannata pankin sopimusehdotuksen ja kirjoittaa sen sisältämät ehdot uudelleen, itselleen sopiviksi.

Argarkovin sopimuksessa luotto oli rajaton ja koroton. Joka kerta, kun pankki jättäisi sopimusehdot täyttämättä, se joutuisi maksamaan kortinhaltijalle kolme miljoonaa ruplaa eli noin 68 000 euroa.

Jos Tinkoff yrittäisi purkaa sopimusta, se olisi velvollinen suorittamaan Argarkoville tuplasti enemmän, eli kuusi miljoonaa ruplaa.

Pankki allekirjoitti takaisin toimitetun sopimuksen tarkistamatta ehtoja ja lähetti miehelle luottokortin.

Tinkoff huomasi virheensä, kun luottotilille oli kertynyt maksuja 45 000 ruplan eli runsaan 1 000 euron verran.

Venäläistuomari on vahvistanut jo kerran pankin olevan velvollinen toimimaan allekirjoittamansa sopimuksen mukaan, mutta kortti on nyt jäädytettynä. Pankki vaatii Argarkoville vankeutta petoksesta.

Argarkov puolestaan vaatii pankilta 24 miljoonan ruplan eli noin 550 000 euron korvauksia vahvistamansa sopimuksen rikkomisesta.

– Pankki allekirjoitti sopimuksen ja lähetti Argarkoville luottokortin sekä kopion vahvistetusta sopimuksesta, miehen lakimies painotti. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?