Huippumyyjä rehvasteli palkkakuitillaan – sai potkut - Oma raha - Ilta-Sanomat

Huippumyyjä rehvasteli palkkakuitillaan – sai potkut

Muotibrändi Lacosten huippumyyjä sai kenkää ladattuaan palkkakuitistaan kuvan yhteisöpalvelu Instagramiin. Yli tuhat euroa viikossa tienannut myyntikone valitti rahojen kuluvan New Yorkissa suoraan kädestä suuhun.

8.8.2013 18:31 | Päivitetty 8.8.2013 18:34

Lacosten New Yorkin lippulaivaliikkeen ja koko yhtiön paras myyjä Wade Groom jäi nuolemaan näppejään töpättyään palkkakuittinsa kanssa pahemman kerran, kirjoittaa verkkolehti Business Insider.

Groom latasi työtovereitaan selvästi muhkeamman palkkakuittinsa yhteisöpalvelu Instagramiin, valittaen rahojen riittävän vain vaivoin kahden lapsen yksinhuoltajaisän juokseviin menoihin kalliissa New Yorkissa.

Lacoste sai tiedon huippumyyjänsä tempauksesta, ja antoi tälle potkut vedoten työntekijänsä allekirjoittamaan luottamuksellisuussopimukseen.

– Allekirjoitin kai sosiaalista mediaa koskevan luottamuksellisuussopimuksen, mutta kukapa niitä nyt lukee, Groom sanoi.

Groomin mukaan tarkoituksena ei ollut tuoda esiin Lacostea. Hän kertoi olevansa tyytyväinen palkkaansa, ja kommentoineensa Instagram-julkaisussaan vain New Yorkin korkeaa hintatasoa.  

Huippumyyjä Groom myi viikossa Lacosten tavaraa ennätyksellisen 39 315 dollarin eli noin 30 000 euron edestä. Omaan taskuun Groom sai 15 dollaria tunnilta ja 3 prosentin myyntiprovision.

Palkkaa kertyi viikossa noin 1 500 dollaria, eli noin 1 100 euroa. 

Myös useiden pikaruokaketjujen työntekijät ovat hiljattain valittaneet New Yorkin korkeasta hintatasosta. Muun muassa McDonald'sin työntekijät ovat vaatineet reiluja palkankorotuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?