Lounas ulkona – lisää virheitä töissä - Oma raha - Ilta-Sanomat

Lounas ulkona – lisää virheitä töissä

Lounaan syöminen ulkona ei välttämättä ole hyväksi työnteolle, Humboldtin yliopistossa tehty tutkimus kertoo.

6.8.2013 11:12 | Päivitetty 6.8.2013 11:11

Kun lounasaika koittaa, lähdetkö työkaverien kanssa ulos syömään? Jos iltapäivällä on edessä tarkkuutta vaativia tehtäviä, kannattaa valintaa harkita tarkoin.

Humboldtin yliopistossa Berliinissä, Saksassa tehty tutkimus on selvittänyt ulkona syömisen ja työpisteellä syötävän lounaan eroja työskentelyyn. Plos One -lehdessä julkaistu tutkimus kartoitti muistin toimintaa, tiedollisten toimintojen ja virheiden havaitsemisen laatua ja emotionaalisten kasvonilmeiden tulkintaa.

Tulosten perusteella lounas ulkona on sellainen kuin kuvitella saattaa, eli mukava. Ravintolassa syöminen rentouttaa, eikä juuri vaikuta muistitoimintoihin.

Rentoutumisen kääntöpuolena virheet huomaa kuitenkin huonommin. Sinusta tulee todennäköisesti myös herkempi uhkaaville kasvonilmeille. Tiedollisten toimintojen, eli esimerkiksi paljon päättelyä vaativien tehtävien ratkaisu heikkeni hieman.

Vastaavasti lounas omalla työpisteellä ei ole lainkaan niin rentouttava. Jos iltapäivällä on luvassa tiukkoja bisnesneuvotteluita tai erityistarkkuutta vaativia tehtäviä, voi se kuitenkin olla parempi vaihtoehto. Lounas ulkona voi nimittäin olla rentouttavampi kuin aiemmin on luultu. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?