Pomo palaa lomalta – nyt on aika toimia - Oma raha - Ilta-Sanomat

Pomo palaa lomalta – nyt on aika toimia

Yrityksissä eletään kriittisiä aikoja. Lomalta palaavat työntekijät, usein kirjavissa tunnelmissa. Lomalta palaavat myös pomot, joiden tehtävänä on ottaa homma jälleen haltuun. Työelämän uusi vuosi alkaa nyt. Taloussanomat selvitti, miten pomon kannattaa se aloittaa.

29.7.2013 6:01 | Päivitetty 29.7.2013 7:41

Lomalta palaava huipputiimi saattaa pahimmassa tapauksessa näyttää esimiehen silmiin kaoottiselta osaajien sillisalaatilta. Porukka pitäisi saada samalle viivalle, jotta työ lähtisi taas pyörimään.

Uusi alku ei ole välttämättä helppo. Joku palaa työhön yli-innokkaana, kun toinen taas saapuu hengästyneenä stressirauniona. Joku ehkä palaa lomilta mahtikrapulasta kärsivänä löysäilijänä. 

Lomaltapaluu on tärkeä taitekohta, joka saattaa paljastaa työyhteisölle sen ongelmia ja tarjota uusia ajatuksia puhtaammalta pöydältä. Esimiehelle aika on johtamisen kannalta tärkeää.

Anna aikaa itsellesi ja alaisille

Töiden aluksi sähköposti on yleensä täynnä tavaraa, ja päässä pyörii vielä lomavaihde. Silloin ei kannata puskea suinpäin päätöksentekoon.

– Työhön palaavan olisi syytä antaa orientoitua rauhassa alkaviin hommiin, ettei tarvitse heti syöksyä uusiin asioihin, kertoo Työterveyslaitoksen esimiesvalmennuksen johtava konsultti Juha Sandberg.

Pehmeä lasku työhön on tärkeää. Toisaalta pomon on turha aktiivisesti penätä alaisiaan ottamaan rauhallisesti, aivan kuin jokin olisi pielessä.

– En alkaisi esimiehenä varomaan sitä, että henkilö on tullut lomalta. Hidas lähtö on toki luksusta, mutta mitä nopeammin pääsee asioihin kiinni, sitä paremmin työ lähtee sujumaan, Diacorin johtava työterveyspsykologi Antti Aro muistuttaa.

Pysy raiteilla siitä missä mennään

Ihmistuntemus ja vuorovaikutustaidot ovat esimiestyön kulmakivi. Näiden kanssa moni hukkuu tai seisoo. Sandberg muistuttaa, että alaisia ja kollegoja kannattaa lähestyä loman jälkeen yhteisesti ja erikseen.

Syksyn töitä ei kannata alkaa heti kysellä, jos ajatukset ovat vielä lomatapahtumissa. Mikäli alainen on työinnolla liikenteessä, on tilanne toki toinen. Silloinkin innostuksen aitous on tärkeää panna merkille.

– Jos aktiivisuus pohjaa työpaineeseen tai syyllisyydentuntoon, on esimiehen syytä jarrutella työintoa, Sandberg jatkaa.

Ensimmäisen työpäivän räväkkä aamutsemppi tuuletuksineen ei välttämättä ole oikea ratkaisu eri fiiliksillä töihin saapuvalle tiimille. Maltti on valttia.

Koneet käyntiin jaterassikaudelle loppu

Parhaiden työpaikkojen listauksissa hyvin menestyneen ohjelmistoyritys Vincitin toimitusjohtaja Mikko Kuitunen korostaa työhönpaluustressin ehkäisyssä hyvää lomasuunnittelua.

– Jos työntekijöillä on suuri tarve nollata kunnolla työpaineet, on työmotivaatiossa sekä loma- ja työsuunnittelussa ollut jotain pielessä jo valmiiksi.

Jos lomilta palaa stressaantunutta väkeä, työt on ehkä jaettu väärin.

– Hyvää johtamista on se, ettei työtä pääse kasaantumaan liikaa lomalta palaavalle alaiselle, Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen työhyvinvointijohtaja Kati Huoponen toteaa.

Sosiaali- ja hoivapalveluja tarjoava yritys Mainio Vire pyrkii pitämään työntekijänsä nimensä mukaisessa kunnossa. Lomien loppuessa esimiesten on erityisesti syytä pitää silmät auki.

– Terassikausi saattaa jäädä päälle. Melkein joka kesän jälkeen joudutaan puuttumaan liialliseen alkoholinkäyttöön, Mainio Vireen henkilöstöpäällikkö Leena Kreus kertoo.

Työhön paluu käy Kreusin mukaan silti pääsääntöisesti varsin mukavasti. Palveluammatissa käytännön työ vie nopeasti mennessään. Työntekoon voi olla helpompaa palata kuin asiantuntijatyöhön.

Metsäkonevalmistaja Ponssen henkilöstöjohtaja Paula Oksman korostaa esimiehen ja alaisen välisten lomakuulumisten vaihtoa. Työt suuressa yhtiössä kuitenkin jatkuvat aika lailla nopeasti. Tehtaat laitetaan yksinkertaisesti pyörimään.

– Tietysti on tärkeää saada tsemppi ja positiivinen henki päälle. On myös hyvä infota alaisia siitä miltä syksy näyttää.

Oksman kertoo muistuttavansa työntekijöitä usein siitä, että on hienoa kun on työ mihin palata. Työttömyyden aiheuttama stressi on sentään aivan eri luokkaa.

Jos stressi ei ota laantuakseen?

Rytminmuutoksen aiheuttama pieni ahdistus on varsin normaalia ihmisille. Jos ahdistus on kova ja stressi ei ota laantuakseen, jotain on kuitenkin vinossa.

– Jos työ stressaa aina vain, se syö miestä liikaa. Tällöin työn sopivuutta ja tahtia kannattaa miettiä uudelleen, työterveyspsykologi Antti Aro toteaa.

Tilanne voi koskea yksilöä tai koko työyhteisöä. Monesti yksilöiden esiin tuoma tyytymättömyys voi myös heijastaa laajempia tuntoja.

– Kun kone ei tahdo lähteä käyntiin, on ryhdyttävä kehittämään yhdessä ratkaisuja tilanteen parantamiseksi. Alaisten tarpeiden kartoittamisesta on hyvä lähteä liikkeelle, Työterveyslaitoksen konsultti Juha Sandberg opastaa.

Joku saattaa yllättäen ilmoittaa lopettavansa, ja toinen taas joutuu lähtemään. Yllättävissä paikoissa esimiehen osaaminen punnitaan. Omaa stressiä pitäisi pystyä hallitsemaan, sillä se valuu nopeasti alaspäin.

Sandbergin mukaan esimiestaidot ovat yhdistelmä kokemusta, harkintaa ja oppimiskykyä. Konsultti painottaa vaikeuksien olevan aina myös mahdollisuus: ongelmat vievät työyhteisöjä eteenpäin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?