Näihin kaupunkeihin muutto vaatii kovaa palkkaa - Oma raha - Ilta-Sanomat

Näihin kaupunkeihin muutto vaatii kovaa palkkaa

Ulkomaankomennuksen vastaanotto voi houkuttaa kotimaan hintatasoon kyllästynyttä. Lähtijää voi kuitenkin odottaa yllätys.

26.7.2013 20:22 | Päivitetty 26.7.2013 20:43

Amerikkalainen verkkosivusto CBS Moneywatch listasi kymmenen kaupunkia, jossa länsimaisen elintason ylläpitäminen tulee kaikkein kalliimmaksi. Maiden hintatasoja vertaili konsulttiyhtiö Mercer.

10. Sydney, Australia

Kaupungin vuokrat noudattelevat samankaltaisten suurkaupunkien tasoa, mutta muuten yleinen hintataso on korkea. Kahvikupista saa pulittaa lähes neljä euroa ja elokuvalipusta melkein 15 euroa.

9. Bern, 8. Zürich ja 7. Geneve, Sveitsi

Kaikki tietävät, että Sveitsi on kallis maa. Vahva frangi saa puntit tutisemaan suuremmankin eurolompakon haltijalla. Vuokrat ovat erityisen kovia Genevessä.

6. Hongkong

Kiinan erityishallintoalueen Hongkongin asuntomarkkinoilla menee kovaa. Tämän vuoksi erityisesti asunnon vuokraaminen käy kaupungissa kukkarolle.

5. Singapore

Myös Singaporen vuokrataso on kova. 

4. N'Djamena, Tšad

Länsimaisen elintason ylläpitäminen kehitysmaassa voi olla kallista. N'Djamenan keskustasta asunnon vuokraaminen ei maksa maltaita, mutta sähkö, elektroniikka, tutut elintarvikkeet ja liikkuminen paikasta toiseen ovat tyyriitä.

3. Tokio, Japani

Tokio on ollut pitkään kuuluisa kalleudestaan eikä turhaan. Vuokrat leikkaavat ison siivun tuloista ja esimerkiksi elokuvissa käynti ei sovi köyhille.

2. Moskova, Venäjä

Myös Moskovassa vuokrat hipovat pilviä. Kansainvälisen sanomalehden ostaminen ja kahvikupillisen nauttiminen ovat luksusta.

1. Luanda, Angola

Luandassa länsimaista tasoa hakevalle asunnonetsijällä pitää olla millä mällätä. Mercerin mukaan kalustamattoman kahden makuuhuoneen asunnon vuokra on lähes 5 000 euron tasolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?