Nämä asiat raivostuttavat loogisen ihmisen

Loogisesti ajattelevia ihmisiä on helppo ärsyttää. Kun asioita ja ongelmia lähestytään tunteen ja intuition pohjalta, raivo alkaa nousta. Business Insider listasi, miten järkeilevän ihmisen saa suuttumaan.

3.7.2013 20:42 | Päivitetty 3.7.2013 21:37

Loogisesti kaikkeen suhtautuvat ihmiset saattavat olla välillä turhan hankalia. VerkkolehtiBusiness Insider keräsi yhteen asioita, jotka ärsyttävät heitä eniten.

Tunteet ja intuitio

Intuitiolle ja tunteille vallan antaminen on vaikea pala järkeilijälle. Varsinkin päätösten tekemisen tai mielipiteen muodostamisen yhteydessä.

Viittaaminen luontoon tai hämäriin tarkoitusperiin ilman todisteita on myös vikatikki.

Tieteen opiskelijoita tunteva taiteilija kertoo loogisten ystäviensä värisevän, kun puhutaan faktoista ilman tarkkaa tietoa tiedon alkuperästä.

Ajatus "tiedä asioita oppimatta niitä tietoisesti", on loogiselle ihmiselle vieras ja ärsyttävä.

Epätarkkuus ja väärät sitaatit

Syy-seuraussuhteiden liioittelu saa loogisen ihmisen helposti kiehumaan. Vaikka kaksi asiaa tapahtuu samaan aikaan, asioiden välillä ei välttämättä ole yhteyttä.

Jos yleistät omassa lähipiirissäsi usein tapahtuneita asioita kaikkia koskeviksi yleisiksi ongelmiksi, saat järkeilijän tuhahtamaan.

Ärsytystä herättää myös epätarkka sitaatti, tarkan termin käyttäminen väärässä asiayhteydessä tai epäolennaisen tiedon esiin nostaminen.

Mikäli haluat ärsyttää oikein kunnolla, siteeraa televisiossa tai elokuvassa kuulemaasi pätevänä faktana myös tosielämää varten.

Jos väität Loch Nessin järven kätkevän jättiläisliskon, looginen ihminen kuitenkin tyytyy. Todisteita ei ole, puolesta eikä vastaan.

Kirjoitusasut ja sähköpostietiketti kuntoon

Tarkka ihminen kiinnittää huomionsa pieniinkin asioihin. Kieliopin sääntöjen soveltaminen saa loogisen henkilön ärsyyntymään.

Kirjoittamisen on oltava hallussa, ja pilkkujen on löydyttävä oikeilta paikoiltaan. 

Asiallisten sähköpostitapojen unohtaminen saattaa myös nostaa loogisen ihmisen karvat pystyyn. Loputtomat sähköpostilistat ja typerät keskustelut kiehuttavat järkeilijää.

Loogisten ihmisten mielestä tyhmiä kysymyksiä on olemassa – ja paljon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?