Italialaiskokki Giorgio Navan kehittämä pastaresepti on voittanut World Pasta Championship –palkinnon Italiassa Parman kaupungissa.
Pastan raaka-aineet ovat edulliset. Nava sanookin, että resepti on kehitetty Italian talouskriisiä varten.
Navan lamapastassa on pientä simpukkapastaa, parsakaalia ja oreganon kukkia. Etelä-Afrikassa asuva Nava on voittanut lukuisia palkintoja työskennellessään Kapkaupungin ravintoloissa.
– Avain on yksinkertaisuus. Esittelin yksinkertaisen mutta erittäin maukkaan reseptin, Nava sanoo.
– Muut kilpailivat kalliilla kalapohjaisilla resepteillä, mutta taloudellisen tilanteen vuoksi ei tuntunut oikealta osallistua kilpailuun tuhlailevilla resepteillä, hän jatkaa.
Kilpailu järjestetään Italian Parmassa, jota pidetään Italian ruokapääkaupunkina. Parmasta ovat kotoisin muun muassa parmesaani ja parmankinkku.
Kilpailun ensimmäisellä kierroksella kokeille annettiin 40 minuuttia tehdä annoksensa. Finaalissa aikaa oli vain puoli tuntia.