Yle: Nuoret pelkäävät eläkesäästöjensä puolesta

Vapaaehtoiset eläkevakuutukset eivät houkuttele työssäkäyviä enää entiseen tapaan. Nuoret miettivät, saavatko säästämiään rahoja enää koskaan käyttöönsä, kun eläkkeen saa nostaa aina vain myöhemmin.

15.6.2013 10:16 | Päivitetty 15.6.2013 11:21

Verotuettujen eläkevakuutusten suosio on romahtanut. Vuoden alusta verovähennyksen edellytyksenä on ollut, että säästämänsä rahat saa nosta vasta viisi vuotta aiempaa myöhemmin, 68-vuotiaana, kertoo Yle.

– Ihmisiä huolestuttavat myös mahdolliset tulevat lakimuutokset. Kenties pian ikärajaa nostetaan 70 vuoteen. Ihmiset miettivät, saavatko koskaan rahoja käyttöönsä, toteaa Nordean säästämisen ja sijoittamisen palvelujen johtaja Risto Kuoppamäki.

Kuoppamäen mukaan eläkevakuutusten osuus suomalaisten säästämisestä on laskenut jo pidemmän aikaa. Nuoret eivät vielä tiedä milloin eläkkeellepääsy koittaa, siksi muut säästömuodot ovat suuremmassa suosiossa.

– Ne vaihtoehdot, joissa ei ole ikä- ja summarajoja kiinnostavat. Eläkesäästämisen tarve ei ole kadonnut mihinkään, päinvastoin. Lakisääteinen eläke ei kaikilla riitä kustantamaan elämäntyyliä, jota he eläkkeellä tavoittelevat, hän jatkaa. 

Hallitus nosti eläkevakuutuksen nostoikärajaa kannustaakseen ihmisiä olemaan kauemmin töissä. Vaikutus näyttää kuitenkin jäävän aiottua vähäisemmäksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?