Puolet kesätyöläisistä kiinnostuu alasta - Oma raha - Ilta-Sanomat

Vain puolet kesätyöläisistä jatkaisi samalla alalla

Kuvituskuva
Julkaistu: 14.5.2013 14:53, Päivitetty 14.5.2013 15:50

Neljä nuorta viidestä tekee kesätöitä jo kouluaikana. Silti vain alle puolet heistä haluaisi jatkaa työntekoa juuri tällä alalla. Miksi kesätyönantaja ei kiinnosta?

Yli 90 prosenttia nuorista on sitä mieltä, että he ovat saaneet kesätöissä hyvää kohtelua sekä oppineet uusia taitoja ja työelämän pelisääntöjä. Silti vain alle puolet kiinnostuu kesätyöpaikkayrityksensä alasta, kertoo Taloudellisen tiedotustoimiston (TAT) teettämä Kun koulu loppuu – tutkimus.

– Tässä on yrityksillä peiliin katsomisen paikka. Nuoren kesätyöjakso olisi yritykselle erinomainen alan markkinointitilaisuus, toteaa johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen TATin tiedotteessa.

Suomen lasten ja nuorten säätiö on julkaissut Hyvän kesätyön oppaan, josta työnantajat voivat poimia vinkkejä houkuttelevuutensa kehittämiseen. Hyvän kesätyön periaatteisiin kuuluvat muun muassa mielekäs työ, kohtuullinen palkka, hyvä perehdytys sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

Kun koulu loppuu -tutkimukseen vastasi vuodenvaihteessa runsaat 4 700 nuorta, jotka opiskelivat yläkoulussa ja lukiossa.

Työnantajat ja ammattiliitot kehittävät yhdessä kesätyötä

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on asetti talvella tälle vuodelle tavoitteeksi 110 000 kesätyöpaikkaa. Viime vuonna niitä oli noin 95 000 kappaletta.

Suomalaisten teknologiayritysten etujärjestö Teknologiateollisuus on sopinut ammattiliittojen kanssa Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmasta.

Vastuullinen kesäduuni 2013 -kampanjassa ovat mukana muun muassa työelämän etujärjestöt EK, Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY, ProCom – Viestinnän ammattilaiset ja STTK.

Tuoreimmat osastosta