Pieni karkkipussi saakin syömään enemmän - Oma raha - Ilta-Sanomat

Pieni karkkipussi houkuttaa syömään enemmän

Talouslehti Wall Street Journalin mukaan elintarviketeollisuuden pienet karkkipakkaukset voivat saada ihmiset syömään enemmän.

16.4.2013 10:33 | Päivitetty 16.4.2013 10:33

Osa elintarvikeyritysten johtajista kutsuu ilmiötä ”kädestä suuhun” –syömiseksi, kirjoittaa Wall Street Journal.

Ranskalaisen markkinoinnin professorin Pierre Chandonin mukaan osa ihmisistä kokee, että pienissä annoksissa ei olisi ollenkaan kaloreita. Ajattelutapa pätee etenkin ihmisiin, jotka eivät ole hyviä säätelemään syömistään ja ovat tyytymättömiä omaan ulkonäköönsä.

Vaikka karkkia ja välipaloja kulutetaan pieninä annoksina, voi kokonaisannos nousta aiempaa suuremmaksi, koska ihmiset syövät pieniä annoksia useammin.

– 25 kaloria ei ole annos, joten napostelemme ajattelematta, että oikeastaan syömme, Chandon sanoo. 

Esimerkiksi suklaavalmistaja Hersheyn mukaan ”kädestä suuhun” –pakkaukset kasvattavat yhtiön kokonaismyyntiä. Yhtiö on tuonut markkinoille useita pieniä, suljettavia makeispusseja, joissa karkkeja eiole laitettu kääreisiin.  

Hershey huomasi omissa tutkimuksissaan, että yksittäin pakatut karkit hillitsivät karkinsyöntiä esimerkiksi autossa. Yhtiö toikin markkinoille pienen, suljettavan pussin, jossa karkkeja ei oltu laitettu kääreisiin.

Yhtiön kääreettömien minisuklaiden myynti nousikin viime vuonna 14 prosenttia. Kääreellisten suklaiden myynti nousi neljä prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?