HS: Näitä nettipalveluita voi käyttää ilmaiseksi - Oma raha - Ilta-Sanomat

HS: Näitä nettipalveluita voi käyttää ilmaiseksi

Useiden maksullisten nettipalveluiden ilmaista tutustumiskuukautta voi ketjuttaa vaikka vuositolkulla. Palvelut eivät säilö korttitietoja vanhan asiakkaan tunnistamiseen.

13.4.2013 12:15 | Päivitetty 13.4.2013 16:06

Musiikkipalvelu Spotify ja videopalveluista Viaplay ja Filmnet pysyvät pienellä vaivalla ilmaisina käyttäjilleen, kertoo Helsingin Sanomat.

Kuukausimaksujen kiertäminen onnistuu ilmaista tutstumisaikaa ketjuttamalla, sillä palvelut eivät säilytä vanhojen asiakkaiden luottokorttitietoja.

– Ilmaisjakson lopussa peruutan palvelun. Sen jälkeen teen uuden sähköpostitilin ja rekisteröidyn uudelleen ja annan saman luottokortin tiedot, Spotify Premium -palvelua neljä kuukautta ilmaiseksi käyttänyt turkulaismies kertoo.

Viaplaytä pyrittävän Viasatin toimitusjohtaja Johannes Leppänen toteaa ilmaiskuukausien ketjutuksen olevan ongelma. Viaplayn kohdalla kyse on kuitenkin pienestä porukasta.

– Meillä porsaanreikä on vielä niin pieni, että emme ole tilkinneet sitä, hän kertoo.

Keino porsaanreiän tukkimiseen on yksinkertainen, luottokorttitietojen tallentaminen. Videopalvelu Netflixin ilmaista kuukautta ei voi käyttää uudelleen, sillä palvelu muistaa henkilö- ja luottokorttitiedot.

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnion mukaan luottokorttitietojen säilyttäminen on sallittua. Asiakastietoja saa lain mukaan kerätä asiakassuhteen hoitamiseksi.

Ketjutuksen arvioidaan pysyvän kuitenkin mahdollisena myös jatkossa. Ilmaisuus houkuttelee lisää asaikkaita, joista kuitenkin osa siirtyy ilmaiskuukauden jälkeen maksamaan palvelusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?