Tuliko tehtyä huono työpaikan vaihdos? Näin moka korjataan - Oma raha - Ilta-Sanomat

Tuliko mentyä vääriin töihin? Näin moka korjataan

Nopeat pyrähdykset työtehtävissä näyttävät huonoilta ansioluettelossa. The Wall Street Journal -lehti opastaa, kuinka hoitaa pikalähtö työstä niin, ettei maine mene työnhaussa.

2.4.2013 11:49 | Päivitetty 2.4.2013 11:49

Lehden haastattelemien rekrytointiasiantuntijoiden mukaan alle vuoden mittaisen työsuhteen purkaminen on aina riski, mutta joskus välttämätön teko.

Pikalähtijän on näissä tilanteissa syytä tehdä ainakin kaksi asiaa: autettava organisaatiota muutosvaiheessa. Lisäksi lähtijän pitää rakentaa "vakuuttava tarina" eli vahvat perustelut, jotta pikavisiitti ei herättäisi tulevien työnantajien epäilyksiä.

WSJ:n opit liittyvät erityisesti liike-elämän johtotehtäviin.

Ilman hyviä perusteita "näyttää opportunistilta bisneksentekijän sijaan", yritysjohtajia rekrytoivan CTPartnersin John Keller sanoi lehdelle.

Kun työnhakija menee uuteen työhaastatteluun nopean eron jälkeen, kannattaa sanoa, ettei tehnyt tarpeeksi kotiläksyjä etukäteen. Erosta ei kannatta syytellä ketään.

Näin opastaa Laurence Stybel johdon konsultointiyhtiö Stybel Peabody Lincolnshiresta. Hänen mukaansa hakijan kannattaa myös listata, mitä asioita oppi virheestä.

Nopeiden eropäätösten kaunistelu ei ole sama asia kuin totuuden vääristely. Rekrytoijat hylkäävät herkästi ehdokkaat, joiden ansioluetteloissa on lyhyitä työjaksoja. He näkevät vaivaa kaivellakseen erojen todellisia syitä.

Parempien tarjousten lisäksi hyväksyttäviä selityksiä ovat "kulttuuriset erimielisyydet, organisaatiomuutokset sekä esimiehen vaihtumiset". 

Eropäätöksen lykkäämisessäkään ei ole välttämättä järkeä. Moni tulkitsee liike-elämässä, että jos pysyy tehtävässä noin vuoden ennen eroa, työnantaja on tosiasiassa antanut potkut.

Siksi rekrytointiyhtiöt kosiskelevat riskeistä huolimatta myös johtajia, jotka ovat saattaneet viihtyä pesteissään vain joitakin viikkoja tai kuukausia.

Viime aikojen kohupikaeroja Yhdysvaltain bisnesmaailmassa ovat olleet muun muassa mediayhtiö AOL:n markkinajohtajan Jolie Huntin, Applen vähittäismyynnin johtajan, Tim Browettin sekä Best Buyn digitaalimyynnin johtajan Stephen Gillettin erot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?