Näin otat vässykkäpomoa niskasta kiinni - Oma raha - Ilta-Sanomat

Saamaton pomo? Näin otat esimiestä niskasta kiinni

Onko pomosi vässykkä? Business Insider listasi ohjeita, joiden avulla voit käsitellä saamatonta esimiestä.

28.3.2013 16:42 | Päivitetty 28.3.2013 16:47

Useimmiten esimiehiltä odotetaan selviä ja itsevarmoja käskyjä. Aina niin ei kuitenkaan ole.

Pomo voi esimerkiksi vältellä ongelmien ratkaisua ja antaa ristiriitojen kasaantua. 

Business Insider kokosi kuusi ohjetta, joilla otat pomoa hellästi niskavilloista kiinni. Yhdessä yössä tapahtuvaa muutosta ei kuitenkaan kannata odottaa, sillä johtamistapa on voinut muodostunut useiden vuosien aikana.

1. Huomioi pomosi persoonallisuus. Passiivinen pomo ei välttämättä ole herkkä, mutta valitse lähestymistapa silti sen mukaan, millainen ihminen esimiehesi on.

2. Puhu kasvokkain. Jos sinulla on luottamuksellinen suhde esimieheesi, järjestä kahdenkeskinen tapaaminen. Säännöllisillä tapaamisilla esimies on helppo pitää tietoisena puutteistaan.

3. Älä kerää delegaatiota. Pomon puheille marssiminen suurella joukolla ei välttämättä ole hyvä idea, sillä esimies voi pitää sitä salaliittona tai epäasiallisena puuttumisena. Lopputulos voi myös olla jotain odottamatonta, jos neljä tai viisi ihmistä keskustelee aiheesta ilman yhteisesti sovittua käsikirjoitusta.

4. Tarjoa apuasi. Esitä kommunikaation puute hidasteena kunnolliselle työnteolle. Muista myös lisätä, että kommunikaation avulla pomo voi helpommin delegoida töitään eteenpäin.

5. Kerro tarpeesi. Lähesty epäitsekkäästi, mutta älä epäröi kertoa palautteen ja ohjeiden selkeyden tärkeydestä. Keskity omiin pyyntöihisi, älä pomon kritisoimiseen.

6. Anna ylempien hoitaa asia. Ongelman ratkaisu kannattaa lykätä pomon pomolle, jos kissan nostaminen pöydälle on hankalaa sinulle tai kollegoillesi. Anna nokkimisjärjestyksessä ylemmän hoitaa asia, jos pomosi on hyvä tyyppi tai ongelma vaikuttaa koko työyhteisöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?