OP-Pohjola on it-naisten suosikki, Microsoft miesten - Oma raha - Ilta-Sanomat

Tässä on it-alan naisten ja miesten ero

Kuvituskuva
Julkaistu: 8.3.2013 8:34, Päivitetty 8.3.2013 8:43

Suomalainen tietotekniikka-alan naisammattilainen tekisi mieluiten töitä OP-Pohjolassa tai S-ryhmässä. Mieskollegan suosikkityönantaja olisi Microsoft tai Rovio.

Suuret, suomalaiset ja perinteiset työnantajat houkuttelevat konsulttiyhtiö Universumin tutkimuksen mukaan it-alan naisosaajia.

Tutkimukseen vastanneet 230 it-alalla työskentelevää, korkeakoulutettua naista listasi mielityöpaikkojen viiden kärkeen OP-Pohjola -ryhmän, S-ryhmän, Rovion, Puolustusvoimat ja Microsoftin.

– Tulokset eivät sinänsä yllätä, kun tarkastellaan mitä naiset tutkimuksen mukaan arvostavat: työn ja vapaa-ajan joustoa, hyvää peruspalkkaa sekä vakaata ja turvattua työtä riittävän haastavine tehtävineen, kertoo maajohtaja Jonna Sjövall Universumin tiedotteessa.

Edellisessä tutkimuksessa 2011 Microsoft oli naistenkin joukossa tutkimuksen ykkönen ja OP-Pohjola vasta sijalla 11.

– OP-Pohjola on kehittänyt mobiilipalvelujaan ja viestinyt tehokkaammin itsestään työnantajana myös muille kuin rahoitusalan ammattilaisille, arvioi Sjövall.

Kyselyyn vastanneet naiset olivat keskimäärin 40-vuotiaita ja heillä oli noin 11 vuoden työkokemus.

Miesten ja naisten palkkaero 302 euroa

It-alan miesammattilaisten mieluisimmat työpaikat vuonna 2012 olivat Microsoft, Rovio, Reaktor Innovations, IBM ja F-Secure. Microsoft oli ykkönen myös vuosi sitten. IBM oli silloin sijalla kaksi.

Miehet ilmoittivat tutkimuksessa palkakseen 4 236 euroa ja naiset 3 934 euroa. It-alalla palkkaerot ovat pieniä. Naisen euro on alalla 96 senttiä.

Tuoreimmat osastosta