Kymmenen syytä ottaa hatkat työpaikalta

Vaihtamalla paranee, etenkin jos töissä on jatkuvasti ikävää. Urasiirtoja kannattaa tehdä myös vaikeassa taloustilanteessa.

19.2.2013 20:22 | Päivitetty 19.2.2013 20:22

Riivaako työpäivän jälkeen mollitunnelma? Hauskaankin työhön voi mennä aikojen saatossa maku. Moni sanoo, että kaikki hyvä päättyy aikanaan. Työpaikan vaihtoa ei kuitenkaan kannata viivytellä, jos töissä on ikävää.

Fox News listasi kymmenen syytä jättää nykyinen työpaikka ja lähteä uuteen. 1. Yrityksellä menee huonosti

Rotat jättävät uppoavan laivan, mutta se on huomattavasti helpompaa laivan ollessa yhä pinnalla. Kannattaa selvittää, kuinka omalla työpaikalla menee taloudellisesti. Jos yrityksellä menee kehnosti, harkitse työpaikan vaihtoa.2. Tylsyys

Myös oma työpanoksesi kärsii, jos nykyinen työ ei tunnu riittävän haastavalta. Tämä voi olla oiva mahdollisuus jättää nykyinen asemasi ja ottaa askel kohti uutta, vaikkapa saman yrityksen sisällä. Ota työpaikalla eteneminen puheeksi esimiehesi kanssa. 3. Et opiAmmatillinen kehittyminen on tärkeää koko uran ajan. Kannattaa harkita uusia urasiirtoja, jos et opi työssäsi enää mitään uutta.

4. Terveys kärsii

Stressi, ahdistus ja pelko suurina annoksina nakertavat terveyttä. Niiden kokeminen on yleistä huonoissa työpaikoissa. Jos henkinen tai fyysinen terveytesi kärsii, kannattaa miettiä työpaikan vaihtoa.

5. Tilaisuus tarjoutuu

Joskus uudet uramahdollisuudet tulevat kuin Manulle illallinen. Ruoho ei ole aina vihreämpää aidan toisella puolella, mutta uusi uratarjous on helppo tapa vaihtaa työpaikkaa.

6. Työpainajaiset öisin

Moni työstään innostunut näkee unia työpaikan asioista. Jatkuvat painajaiset ovat merkki tyytymättömyydestä työpaikkaan.

7. Vaisto käskee lähteä

Kannattaa luottaa omaan vaistoon. Todennäköisesti olisit onnellisempi toisessa työpaikassa, jos sinulla todella on sellainen olo.

8. Työpaikan arvot eivät vastaa omia

Pidemmän päälle työntekijän on jaettava työnantajansa arvot. Uramuutos voi auttaa, jos sinun ja työnantajasi arvot ja visiot ovat kaukana toisistaan. 9. Tavoitteet hukassa

Tavoitteet vievät eteenpäin, olivatpa ne suuria tai pieniä. Päivitä tavoitteesi tai työpaikkasi, jos nykyinen työsi ei auta sinua saavuttamaan nykyisiä tavoitteitasi.

10. VäärinkohteluKenenkään ei tarvitse sietää työpaikkakiusaamista, seksuaalista ahdistelua tai rasismia työpaikalla. Älä pelkää ottaa hatkoja, jos sinua kohdellaan työpaikalla huonosti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?