Suurin osa eläkkeelle jäävistä jaksaisi yhä työssä

Eläkeyhtiö Ilmarinen on kartoittanut kyselytutkimuksessa eläkkeelle jäävien tuntemuksia ja huolenaiheita tulevalta vanhuusajalta. Vastanneiden mukaan päällimäisinä huolina olivat rahan riittävyys ja terveydentila. Suurin osa koki, että jaksaisi vielä jatkaa työssä.

8.2.2013 9:59 | Päivitetty 8.2.2013 10:16

Jopa 65 prosenttia Ilmarisen kyselytytkimukseen vastanneista koki, että voisi fyysisen kuntonsa puolesta vielä jatkaa ansiotyössä. Henkisen jaksamisen osalta työtä oli valmis jatkamaan lähes kolme neljästä.

– Eläköityvissä näyttäisi olevan paljon työvoimapotentiaalia Jos nykyistä useampi eläkeläinen tekisi eläkkeen rinnalla ansiotyötä, sillä olisi omalta osaltaan positiivinen vaikutus työurien pituuteen, Ilmarisen eläkejohtaja Anne Koivula sanoo tiedotteessa.

Työssä jatkaminen lisäisi myös ikääntyvän henkilön tuloja ja tulevaa eläkettä, ja sitä kautta helpottaisi rahahuolia.

Noin puolta (46%) eläkkeelle jäävistä huolettaa rahan riittävyys iän karttuessa. Rahahuolet painoivat erityisesti pienituloisia, mutta myös monia hyvin toimeentulevia.

– Vaikka Suomessa on kansainvälisesti vertaillen hyvä, noin 60 prosentin eläkkeen taso, toki eläkkeelle siirtyminen vaatii toimeentulon sopeuttamista, toteaa Ilmarisen eläkejohtaja Anne Koivula. 

Toiseksi eniten eläköityvät olivat huolissaan sosiaalisen kanssakäynnin vähentymisestä ja omasta terveydentilasta.

Juuri eläkkeelle jääneistä kaksi kolmesta oli huolissaan terveyspalveluiden riittävyydestä ja runsas puolet piti hyvinvointiyhteiskunnan kestävyyttä huolenaiheena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?