Neljä vinkkiä – näin selviät työhaastattelun tiukimmasta paikasta - Oma raha - Ilta-Sanomat

Neljä vinkkiä – näin kerrot heikkouksistasi työhaastattelussa

Työnantajat haluavat tietää työhaastattelussa kaiken, aina työtavoista uravalintoihin. Usein vaikeinta on kertoa heikkouksistaan.

6.2.2013 20:47 | Päivitetty 6.2.2013 20:46

Mitkä ovat heikkoutesi?Missä voisit parantaa?Nimeä huonoin ominaisuutesi?

Verkkolehti BusinessInsider listasi neljä vinkkiä, joiden avulla työhaastatteluiden ikäviin kysymyksiin on helppo vastata.

1. Älä teeskentele olevasi täydellinen

Älä valehtele, vaan vastaa rehellisesti. Älä myöskään nimeä heikkoudeksesi vahvuutta esimerkiksi sanomalla, että olet turhan innokas tekemään töitä.

Haastattelija haluaa testata, kuinka hyvin tunnistat ja opit virheesi. Kysymyksen väistely kertoo, että pidät itseäsi täydellisenä.

2. Älä nimeä työssä tarvittavia taitoja heikkoudeksi

Älä koskaan nimeä työssäsi tarvittavia taitoja heikkoudeksi. Jos kerrot olevasi huono avaamaan suutasi julkisesti, toiveesi pyrkiä esimerkiksi valmentajaksi voi tyssätä siihen. Tutkijan työhön se ei luultavasti ole este.

Älä kerro pahimmista mokistasi, jos työnantaja pyytää sinua nimeämään tekemiäsi virheitä. Työhaastattelussa kannattaa nostaa niitä ammatillisia virheitä, joiden ratkaiseminen on ollut helppoa.

3. Kerro kuinka olet oppinut virheistäsi

Kaikki kielteiset kokemukset ovat hyödyllisiä niin kauan kuin niistä oppii. Käännä virheesi kokemuksesi, josta olet oppinut jotain uutta.

4. Osoita ammattimaisuutta ja kypsyyttä

Osoita ammattimaisuutta ja kypsyyttä kaikissa vastauksissa. Vastaa todella diplomaattisesti, jos sinulta kysytään esimerkiksi sitä, kuinka toimisit hankalan asiakkaan, esimiehen tai työkaverin kanssa.

Tärkeintä on vastata kysymyksiin rehellisesti. Itselleen suotuisan tiedon valikointi on kuitenkin rehellistä toimintaa. Varo vain kertomasta mitään, mikä voisi tulla työllistymisesi tielle, Business Insider neuvoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?