UPM panee Myllykosken tehdaskiinteistöt ja asunnot myyntiin - Oma raha - Ilta-Sanomat

UPM myy Myllykosken kiinteistöjen rippeetkin

Julkaistu: 30.1.2013 17:19, Päivitetty 30.1.2013 17:13

Paperijätti UPM haluaa muuttaa viimeisetkin Myllykoski-yhtiön jäämistöt rahaksi. Tehtaan pääkonttorin lisäksi myyntiin menevät nyt myös ne Myllykosken entiset työsuhdeasunnot, joissa asuu yhtiöstä saneerattuja työntekijöitä.

UPM osti Myllykosken tehtaat Björnbergin teollisuussuvulta vuonna 2011, ja alkoi saman vuoden syksyllä alan ylikapasiteetin vähentämisen nimissä sulkea tuotantolaitoksia.

Myllykosken paperitehtaalta ja konttorilta työttömiksi jäi nelisensataa ihmistä, joista osa jäi asumaan tehdasalueen työsuhdeasuntoihin. UPM muutti nämä runsaat 50 huoneistoa tavallisiksi vuokra-asunnoiksi.

Nyt Kouvolan Sanomien mukaan UPM panee Myllykoski-kaupassa tulleet Kymijoen rannan tehdasalueen perinnekiinteistöt myyntiin.

– Olemme tehtaan sulkemisesta asti etsineet mahdollista ostajaa tälle kokonaisuudelle, mutta Kymenlaaksossa on valitettavasti paljon tämänkaltaista tyhjää tilaa vapaana. Nyt on tarkoitus ryhtyä myymään näitä kiinteistöjä pienemmissä erissä ja yksittäin, sanoo UPM:n kiinteistöjohtaja Samuli Eerolainen Taloussanomille.

Hänen mukaansa yhtenäiselle teollisuusrakennusten miljöölle on vaikea keksiä uutta käyttöä. Metsäpatruunoiden hoviarkkitehdin W.G.Palmqvistin suunnittelema pääkonttori valmistui vuonna 1937.

– Onhan tämä erittäin kaunis 1930-luvun kokonaisuus, punatiiltä ja puistoa. Mutta kiinteistöjen omistaminen ei vain kuulu meidän liiketoimintaamme, Eerolainen sanoo.

Vuokralaisten kohtalo on täysin auki. Asunnoista saa tietysti tehdä ostotarjouksen kuka tahansa, myös asukas.

UPM:llä on tarve päästä rakennuksista eroon kohtuullisen ripeästi, eikä ilmeisesti neliöhinnallakaan ole lopulta niin väliä.

– Emme ole päättäneet, mikä se hinnan kipuraja meille olisi. Varmasti kuuntelemme järkeviä tarjouksia, Eerolainen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?