Lisää kesätyö- ja harjoittelupaikkoja nuorille - Oma raha - Ilta-Sanomat

Teollisuus heräsi vihdoin: Nuorille heti lisää kesätöitä!

Suomalaisten teknologiayritysten etujärjestö Teknologiateollisuus ry pisti itsensä likoon nuorisotyöttömyyden voittamiseksi. Järjestö haastaa jäsenyritykset lisäämään koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöpaikkojen määrää viime kesästä.

25.1.2013 16:35 | Päivitetty 25.1.2013 15:55

Eurooppa etsii kurssiaan. Espanjan työttömyysaste nousi loka–joulukuussa ennätykselliseen 26,0 prosenttiin. Tämä ja monet muut vaaralliset viestit muualta Euroopasta ovat pistäneet vihdoin vipinää suomalaisiin työnantajajärjestöihin.

Teknologiateollisuus ry pani nuorisotyöttömyyskeskustelun rajusti liikkeelle. Järjestö päätti haastaa jäsenyritykset lisäämään koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöpaikkojen määrää viime kesästä.

– Tässä epävarmassa taloudellisessa tilanteessa kesätyöpaikkojen tarjoaminen nuorille on selkeä positiivinen viesti omasta uskostamme tulevaisuuteen, Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtaja Jari Paasikivi sanoo tiedotteessa.

– Kahtena viimeisenä kesänä teknologiateollisuuden yrityksissä on ollut kesätöissä noin 15 000 nuorta. Tämä vastaa noin viittä prosenttia teknologiateollisuuden Suomen henkilöstöstä, hän sanoo.

– Pyrimme siihen, että tulevana kesänä kesätyöpaikkoja olisi tarjolla selvästi enemmän, Paasikivi lupaa.

Nyt on annettava mahdollisuus

Nuoret tarvitsevat työelämäkokemusta ja tietoa mahdollisuuksista.

– Annetaan koululaisille mahdollisuus tutustua erilaisiin teknologiateollisuuden töihin ja ohjataan opiskelijoita hankkimaan työelämässä tarvittavaa osaamista, kannustaa Paasikivi.

Peruskoululaisten ja lukiolaisten kesätyökokemuksia varten Teknologiateollisuus on sopinut ammattiliittojen kanssa Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelmasta. Se on järjestön mukaan teknologiateollisuuden yrityksissä hyväksi koettu toimintamalli.

Teknologiateollisuus ja työmarkkinaosapuolet ovat yhtä mieltä siitä, että opiskelijoiden työharjoittelun ja työssä oppimisen jaksojen toteuttaminen on tärkeää vaikeina aikoina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?