Tänä vuonna sijoitetaan taas osakkeisiin

Investointipankki Merrill Lynchin analyytikko Johannes Jooste uskoo, että sijoittaminen kääntyy nyt korkosijoituksista osakkeisiin. Jooste suosittelee erityisesti eurooppalaisia osakkeita.

22.1.2013 17:37 | Päivitetty 22.1.2013 17:36

Investointipankki Merrill Lynchin Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan johtava markkinastrategi Johannes Jooste uskoo, että vuonna 2013 sijoittaminen kääntyy korkosijoituksista osakkeisiin.

– Sijoittajien huomio siirtynee politiikasta talouskasvuun, ja tämä nostaa osakkeiden suosiota joukkovelkakirjoihin verrattuna. Muutoksen puolesta puhuu myös se, että osakkeiden arvostusero suhteessa korkealuokkaisiin velkakirjoihin on nyt edullisimmillaan yli kahteen vuosikymmeneen, toteaa Johannes Jooste tiedotteessa.

Joosten mukaan kiinteätuottoisilla sijoitusmarkkinoilla esiintyy ylisijoittamista, ylioptimismia ja alhaista voitontuottotasoa. Hän perustelee osakkeille asetetut korkeat tuotto-odotukset rakenteellisilla tekijöillä: kriisistä nousevat yritykset ovat entistä terveempiä ja vankempia sijoituskohteita.

Alkavan vuoden näkymät ovat Merrill Lynchin mukaan kirkkaammat kuin viime vuoden, ja pankki uskoo markkinoiden tarjoavan edelleen hyviä mahdollisuuksia sijoittajille. Yhdysvaltain keskuspankin oletetaan jatkavan maan talouden elvyttämistä ja euroalueen tilanne näyttäisi vähitellen kohentuvan vuoden loppupuoliskolla. Kiinan ja Intian bruttokansantuotteiden kasvuvauhdin uskotaan kiihtyvän.

Sijoittaja, suosi Eurooppaa

Johannes Jooste suosittaa aluksi korkean osinkotuoton osakkeita. Hän panostaisi enemmän osinkoaan tasaisesti kasvattaneisiin yrityksiin kuin heikentyvien näkymien sektoreilla toimiviin, vaikka niiden osingot olisivat korkeita.

Analyytikon mukaan eurooppalaiset osakkeet ovat nyt suositeltavia, sillä makrotalouden heikkous ja tulospettymykset heijastuvat voimakkaasti niiden hintoihin. Muualla Jooste pitää kehittyviä markkinoita parhaina kohteina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?