Saako työhaastattelussa valehdella? Kyllä ja ei - Oma raha - Ilta-Sanomat

Saako työhaastattelussa valehdella? Kyllä ja ei

Työnantajien tulkinnan mukaan työhaastattelussa voi vastoin yleistä käsitystä kysyä raskaudesta tai homoudesta. Lue, tarvitseeko epäasiallisilta kuulostaviin kysymyksiin vastata? Saako valehdella?

26.11.2012 6:01 | Päivitetty 23.11.2012 18:07

Aiotko perustaa perheen? Kuulutko puolueeseen? Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) tuoreen kannanoton mukaan työhaastattelussa voi vastoin yleistä käsitystä kysyä mitä tahansa.

Jos työnantajat ryhtyvät laajasti noudattamaan laintulkintaansa, tarvitseeko työnhakijan vastata näihin asiattomilta kuulostaviin kysymyksiin?

Työoikeuden professoreiden mukaan ei. Tarvittaessa voi lirauttaa vaikka valheen.

– Jos kysymys on asiaton tai laiton, siihen ei tarvitse vastata rehellisesti. Se ei ole väärin, sanoo Turun yliopiston professori Martti Kairinen.

Kairisen mukaan lain perusperiaate on se, että työhaastattelussa voi kysyä vain työsuhteeseen liittyviä tarpeellisia kysymyksiä.

– Kysymykset yksityiselämästä tai perhesuunnitelmista eivät kuulu oleellisesti tiettyyn työhön. On sanottu, että silloin voi vaikka valehdella, sanoo Lapin yliopiston professori Seppo Koskinen.

Koskisen mielestä valehteleminen ei ole toivottavaa, mutta se ei ole olennainen virhe tapauksissa, jossa haastattelija kysyy asiattomia kysymyksiä. Valehtelu ei myöskään riitä perusteeksi työsuhteen purkamiseen tai irtisanomiseen.

Kiellettyjen kysymysten lista ”urbaani legenda”

Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntija Mikko Nyyssölä kirjoitti uusimmassa Prima-lehdessä, että työpaikkahaastattelussa voidaan laillisesti keskustella mistä vain, kunhan sitä ei kirjata paperille tai tallenneta tietokoneen muistiin.

– On urbaani legenda, että työhaastattelussa on kiellettyjä kysymyksiä. Se ei pidä paikkaansa, Nyyssölä sanoo Taloussanomille.

Nyyssölä varoittaa siitä, ettei työhaastattelussa synny vaikutelmaa syrjinnästä, joka on lain mukaan kielletty. Esimerkiksi raskaus ei saa vaikuttaa valintaan.

Raskaudesta saisi silti EK:n mukaan kysyä suoraan ”ilman korulauseita”, jos työntekijä työskentelee esimerkiksi vaarallisten kemikaalien kanssa.

Tulkinta on ”vähän väärä”

EK:n kanta perustuu henkilötietolain tulkintaan, jonka mukaan henkilötieto syntyy vasta, kun se kirjataan ylös. Siten suullisesti voidaan puhua mistä tahansa, jos se on tarpeen työsuhteen kannalta.

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio katsoo, että EK:n tulkinta laista on ”suppea” ja ”vähän väärä”. Hän huomauttaa, että työsuojelulaki määrää, että työhönoton perusteet ja kirjattavat henkilötiedot pitäisi määritellä yt-neuvotteluilla.

– EK:n kommentti on irrallinen kontekstista, Aarnio sanoo. Myös työoikeuden professorit ja ammattiyhdistysliike tyrmäävät EK:n tulkinnan.

Valehtelun takia ei saanut irtisanoa

Työnhakija on usein hankalassa asemassa työhaastattelussa. Jos hän vastaisi rehellisesti epäasialliseen kysymykseen, hän ei saa haettua paikkaa. Vastaavasti jos hän kieltäytyy vastaamasta, silloin työtä ei ainakaan saa.

Syrjintätapauksinakin ne ovat hankalia. Haastattelussa ei yleensä ole ketään todistajia. Lisäksi syrjintää epäilevä työnhakija ei normaalisti tiedä, kuka on tullut valituksia ja millä meriiteillä. Työnhakijan onneksi riitatapausten todistusvastuu on työnantajalla.

– Työnantajan pitää näyttää toteen, että on pätevämpiä hakijoita, sanoo SAK:n lakimies Anu-Tuija Lehto.

Helsingin hovioikeus päätti useampi vuosi sitten, että työnantajalla ei ollut oikeutta purkaa työsuhdetta, vaikka työhön valittu hakija oli vastannut epärehellisesti asiattomaan kysymykseen työhaastattelussa.

– Oikeuden päätöksestä voi lukea rivien välistä, että voi valehdella, Lehto toteaa. Päätöksessä ei kuitenkaan otettu kantaa itse valehteluun.

– Kysymys valehtelusta on eettisesti hankala. Lähtökohtaisesti työhaastattelussa ei valehdella. Saako valehdella? Kyllä ja ei, Lehto sanoo.

Kysy, miksi tällainen kysymys?

Kovaotteisena työmarkkinajohtajana tunnettu Antti Rinne ohjeistaa työnhakijoita yksinkertaisesti olematta vastaamasta kysymyksiin, jotka eivät liity työsuhteeseen.

– Harrastukset ja perhesuhteet voi selvittää profiilin hahmottamiseksi, mutta se ei saa vaikuttaa valintaan, Pron puheenjohtaja sanoo.

Työoikeuden professori Koskinen neuvoo hakijaa kysymään haastateltavalta, miksi hän esittää asiattomalta kuulostavan kysymyksen.

– Tarkoituksena on, että haastattelussa kysyttäisiin vain asiallisia kysymyksiä ja ettei ihmisten pitäisi valehdella. Työnhakijan ja -haastateltavan pitäisi pystyä keskustelemaan, niin kuin muuallakin työelämässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?