Kysely: Rikollisen helpompi työllistyä kuin pitkäaikaistyöttömän - Oma raha - Ilta-Sanomat

Kysely: Rikollisen helpompi työllistyä kuin pitkäaikaistyöttömän

Yli kaksi vuotta työttömänä olleiden on vaikeampi saada töitä kuin työnhakijoiden, joilla on rikosrekisteri mutta jotka ovat silti onnistuneet pysymään työelämässä, selviää amerikkalaiskyselystä.

24.9.2012 20:01 | Päivitetty 24.9.2012 20:01

Selvitykseen haastateltiin elokuussa noin 1 500 rekrytoijaa ja henkilöstöpäällikköä, jotka käyttävät kyselyn tilanneen ohjelmistoyhtiön tuotteita. Tutkimuksesta kertoo talouslehti Forbes verkkosivuillaan.

Kyselyyn haastateltavien piti arvioida asteikoilla 1-5 minkälaisen työnhakijan on vaikeinta työllistyä. Vastaajista 44 prosenttia kertoi, että yli kaksi vuotta työttömänä olevan on kaikkein vaikeinta saada töitä, kun vain 31 prosenttia vastaajista sanoi, että ei-törkeästä rikoksesta tuomitun on vaikeinta löytää töitä.

Selvitys myös paljastaa, että työttömän olisi hyvä saada töitä 6-12 kuukauden sisällä työttömyyden alusta, koska sen jälkeen rekrytoijat alkavat suhtautumaan heihin epäilevästi. Vastaajista 36 prosenttia oli tätä mieltä.

Rekrytoijista 17 prosenttia oli sitä mieltä, että jo alle puolen vuoden työttömyys haittaa työnsaantia. Onneksi sentään vain neljä prosenttia vastaajista arvioi, että on yksinkertaisesta mahdotonta työllistää työtöntä.

Yhdestä asiasta vastaajat olivat lähes yhtä mieltä: tuhoisinta työntekijän uralle on potkujen saaminen omasta syystä. Se on työuran kannalta vakavampaa kuin esimerkiksi joutuminen irtisanotuksi tai sairastuminen.

Kyselystä myös selvisi, että rekrytoijat eivät pidä lyhyistä, alle vuoden työsuhteista eivätkä jatkuvasti työpaikkaansa vaihtavista työntekijöistä.

Noin 70 prosenttia kyselyyn vastaajista kertoi, että kolmekymppisille on helpoin löytää töitä. Seuraavaksi vaivattominta työnlöytäminen on nelikymppisille ja sitä seuraavaksi kaksikymppisille.

Sen sijaan vain yksi prosenttia rekrytoijista vastasi, että viisikymppisiä on vaivatonta työllistää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?