Pankinjohtajat: Asuntolainojen kysyntä laimeaa

Finanssialan keskusliiton pankkibarometri ennakoi luottojen ja talletusten kysynnän maltillista kasvua. Osakkeiden suosio on sen sijaan kääntymässä laskuun.

13.6.2012 13:12 | Päivitetty 13.6.2012 13:10

Finanssialan keskusliiton uuden pankkibarometrin mukaan yritysten ja kotitalouksien luotonkysyntä on toipumassa. Kysynnän odotetaan jäävän lähikuukausina kuitenkin vuodentakaista matalammaksi.

Kotitalouksien asuntoluottojen kysynnän odotetaan pysyvän laimeana, mutta remontti- ja peruskorjauslainojen suosion ennakoidaan kääntyvän kasvuun.

Yrityksien kohdalla luotonkysyntä kohdistuu etenkin käyttöpääomatarpeiden kattamiseen ja rahoituksen uudelleenjärjestelyihin. Investointeja varten otettavien pankkiluottojen kysynnän odotetaan pysyvän aiempaa matalammalla tasolla.

Talletuksien suosio on myös kasvussa. Euroopan velkakriisin kärjistyminen on lisännyt uusien talletusten määrää niin kotitalouksien kuin yritystenkin keskuudessa.

Kotitalouksien kerrotaan olevan kiinnostuneita muun muassa indeksilainoista. Samaan aikaan osakkeiden ja osakerahastojen suosion arvioidaan olevan laskusuunnassa.

– Kotitaloudet ovat kaksijakoisessa tilanteessa: yhtäältä matala korkotaso tukee luotonkysyntää, mutta toisaalta talouden yleinen epävarmuus voi hillitä luotonottohaluja, toteaa Finanssialan keskusliiton analyytikko Elina Salminen.

Barometrikysely tehtiin pankinjohtajille touko-kesäkuun vaihteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?