7 tapaa mokata työhaastattelu - Oma raha - Ilta-Sanomat

7 tapaa mokata työhaastattelu

Satoja työnhakijoita haastatellut Business Insiderin toimituspäällikkö Jessica Liebman listaa pahimmat virheet, joilla työpaikka menetetään.

1.5.2012 16:08 | Päivitetty 1.5.2012 16:16

Liebman kirjoittaa nähneensä käytännössä jokaisen alla luetelluista virheistä.

1. Älä tule puoli tuntia etuajassaSe kasaa haastattelijalle paineita selvitä kesken olevasta tehtävästään nopeasti. Viisi minuuttia ennen sovittua aikaa riittää hyvin.

2. Älä sano, ettet vielä tiedä, mitä oikeasti haluaisit tehdä.Se luo vaikutelman, että olet eksyksissä. Sano tietäväsi täsmälleen mitä haluat, ja se on juuri hakemasi työ.

3. Älä kysy työajoista.Haastattelija luulee, että aiot kuljeskella omia aikojasi. Esitä kysymys vaikkapa muodossa ”Millainen on tyypillinen työpäivä yhtiössänne?”

4. Älä nimeä ansioluettelosi tiedotonimeä siten, että se paljastaa, että haet töitä monesta muustakin yrityksestä.Pahinta on, että tiedostonimessä mainitaan kilpaileva yhtiö.

5. Älä mainitse unelmoivasi aivan toisesta työstä.Miksi sinut siis kannattaisi palkata tähän?

6. Älä sano, ettei sinulla ole kysymyksiä.Niitä täytyy olla ainakin yksi. Ja sen pitää olla omaperäisempi kuin ” Millainen yrityskulttuurinne on?”

7. Älä kysy, onko yhtiön sisällä helppo liikkua. Haastattelija haluaa täyttää juuri käsillä olevan paikan, eikä auttaa sinua saamaan jalkaasi yhtiön oven väliin.

Liebman listaa kaikkiaan 25 mokaa. Lue loput Business Insiderista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?