5 vinkkiä – näin luot paremmat verkostot - Oma raha - Ilta-Sanomat

5 vinkkiä – näin luot paremmat verkostot

Hyvät sosiaaliset taidot helpottavat selviytymistä niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Tietyillä aloilla kyky verkostoitua on keskeistä työssä menestymiselle. Lue viisi vinkkiä, joiden avulla parannat verkostoitumiskykyjäsi.

Jutustelu ennen kokoustamista on tärkeää rennon tunnelman luomiseksi. ­

1.4.2012 17:18 | Päivitetty 1.4.2012 17:25

Amerikkalainen verkkosivusto CBS Moneywatch listasi viisi ohjetta parempien verkostojen luomiseksi.

1. Kysy kysymyksiä ennen kokouksen alkamista.

Minuutit ennen kokouksen alkua kannattaa käyttää yhteyksien luomiseen. Parilla neutraalilla kysymyksellä tunnelma kevenee ja jutustelu on helppo aloittaa.

2. Puhu kanssamatkustajille.

Harjoittele verkostoitumistaitoja liikkuessasi paikasta toiseen. Istuessasi kanssamatkustajan viereen hymyile ja tervehdi. Vierustoverin kehonkielestä pystyy päättelemään, onko hän kiinnostunut aloittamaan keskustelun vai ei.

3. Käytä kirjaa tukenasi.

Pidä mukanasi kirjaa lentokoneella tai junalla matkustaessasi. Kun aloitat keskustelun tuntemattoman kanssa, kirja viestittää, ettei aio höpötellä koko matka-aikaa. Lisäksi jos keskustelukumppani osoittautuu tylsäksi, sinulla todella on hyvä syy lopettaa juttelu.

4. Käytä konferenssit ja messut verkostoitumiseen.

Keskity kuuntelemiseen, älä puhumiseen.

5. Väijy kiltisti.

Jos tiedät konferenssissa olevan kiinnostavan puhujan, näe etukäteen vaivaa hänet tavataksesi. Tutustu hänen taustaansa. Ota yhteyttä hänen puhelimitse tai sähköpostilla.

Kuuntele, millaisia tarpeita kohtaamillasi ihmisillä on ja yritä auttaa heitä. Mitä enemmän annat apua muille, sitä enemmän sitä on tarjolla myös sinulle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?