Gustafsson Ylelle: Opiskelijat pois turhista sivutöistä - Oma raha - Ilta-Sanomat

Gustafsson Ylelle: Opiskelijat pois turhista sivutöistä

Opetusministeri Jukka Gustafssonin (sd.) mielestä liian moni opiskelija tekee sivutöitä, joista ei ole hyötyä tulevaisuuden kannalta. Ministeri kertoi näkemyksiään Ylen Ajantasa-ohjelmassa.

22.2.2012 15:46 | Päivitetty 22.2.2012 17:58

Gustafssonin mielestä monet perinteiset opiskelijoiden työt kuuluisivat mieluummin matalammin koulutetuille. Opiskelijoiden pitäisi opiskella eikä tuhlata aikaansa esimerkiksi kaupan kassalla.

– Opiskelijat tekevät paljon senkaltaista työtä, siivoustöissä ja kaupan kassoilla; niissä pärjää vähän vähemmälläkin koulutuksella, Gustafsson sanoi Ylen Ajantasa-ohjelmalle.

Ministeri haluaisi kehittää opintotukea niin, että se kannustaisi valmistumaan nopeammin. Nopeampi valmistuminen vapauttaisi työpaikkoja niille, jotka eivät ole syystä tai toisesta hakeutuneet ammatilliseen koulutukseen.

Keskustan varapuheenjohtaja Annikka Saarikko ja Kokoomusnuoret ovat jo ehtineet ilmaista tuohtumuksensa Gustafssonin ehdotuksesta.

– Hyvinvointiyhteiskunta tarvitsee kaikki terveet kansalaiset töihin. Kyllä tässä on varsin kummallinen ajatus, jos juuri työhaluisilta nuorilta halutaan estää työnteko, Kokoomusnuorten puheenjohtaja Antti Häkkänen sanoo tiedotteessa.

Saarikko puolestaan pelkää tiedotteessa, että Gustafssonin ehdotus jakaa työpaikkoja hyviin ja huonoihin. Lisäksi konkreettiset ehdotukset opintotuen kehittämisestä jäivät kuulematta.

Opetusministerin ehdotuksista kertoi ensimmäisenä sanomalehti Keskisuomalainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?