Varo näitä puheenaiheita töissä

Tekeekö mielesi valittaa siitä, että saat vähemmän palkkaa kuin kollegasi? Haluaisitko selittää heikkoa työvirettäsi sillä, että riitelit puolisosi kanssa edellisyönä? Mieti kaksi kertaa, ennen kuin kerrot näitä asioita pomollesi.

| Päivitetty

Tietty määrä avoimuutta on töissä hyväksi, mutta on asioita, joita ei kannata sanoa ääneen.

Savvy Sugar -blogi on listannut asioita, joista ei kannata pomon kuullen puhua:

1. Työkaverien palkat

Kyllähän se kirpaisee, jos työkaveri saa enemmän palkkaa kuin sinä. Tunteet pitäisi kuitenkin pystyä pitämään sisällään, sillä on epäammattimaista puhua kollegoiden palkoista pomolle. On parempi selvittää alan keskimääräiset palkat ennen palkkaneuvotteluja ja vedota niihin.

2. Työtehtävän leimaaminen mahdottomaksi

Esimiehelle on syytä kertoa, jos työtaakka tai jokin projekti vaikuttaa hankalalta hallita. On kuitenkin tärkeää, miten sen sanoo. Työpaikka voi olla vaarassa, jos väittää sellaista työtehtävää mahdottomaksi, josta muut ovat selvinneet marisematta.

3. Työpaikan vaihtamisesta vihjaaminen

On kohteliasta ilmoittaa esimiehelle hyvissä ajoin, jos olet vaihtamassa töitä. Tässäkin kannattaa olla tarkkana. Jos olet juuri päättänyt, että haluat uuden työn ja alat vasta etsiskellä, pysy hiljaa.

4. Muutoskohteiden listaaminen

Jos esimiehesi pyytää tämänkaltaista palautetta, voit toki sitä antaa. Muista kuitenkin olla tahdikas ja rakentava. Kannattaa myös sopia tapaaminen pomon kanssa, jotta asioista voidaan keskustella. Lonkalta heitetty kritiikki yritystä kohtaan ilman kunnon ratkaisuehdotuksia saa sinut näyttämään vain epäammattimaiselta.

5. Uhkavaatimuksen esittäminen

Jos uhkaat jättää työpaikan, ellet saa palkankorotusta, teet todennäköisesti väärän liikkeen. Esimiehesi saattaa sanoa, ettei vaatimuksiisi voida suostua. Niinpä joudut joko toteuttamaan uhkauksesi tai syömään sanasi.

6. Omasta elämästä lörpöttely

Pomolle on hyvä kertoa jonkin verran omasta elämästään, koska se tekee työpaikasta miellyttävämmän ja voi auttaa esimiestä ymmärtämään yksityiselämäsi vaatimuksia. Älä kuitenkaan avaudu liikaa. Pomosi ei tarvitse tietää, että olet nääntynyt riideltyäsi poikaystäväsi kanssa edellisenä iltana tai ettet ole tuottavimmillasi, koska olet krapulassa. 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?