Älä sano näin kehityskeskustelussa

Kehityskeskustelu ei ole vain aikuisen koulutodistus. Hyvä keskustelu motivoi, mutta väärin muotoilluilla kysymyksillä voi kääntää urakehityksensä väärään suuntaan.

| Päivitetty

Satoja kehityskeskusteluja käynyt Brian Poggi listasi CBS:n MoneyWatch-sivustolle kuusi asiaa, joita ei kannata sanoa.

1. Ei mitään

Valmistaudu tilaisuuteen. Jos tulet keskusteltuun kylmiltään, esimiehesi näkee, ettet pidä tilaisuutta tärkeänä. Kun olet miettinyt puheenaiheita valmiiksi, seuraa luontevaa ja hyödyllistä ajatustenvaihtoa.

2. Kuinka olen pärjännyt?

Väärä tapa aloittaa keskustelu. Jos esimiehelläsi on kritisoitavaa, hän pääsee siihen kyllä. On turha viedä hänen ajatuksiaan kielteisiin asioihin heti alkuun.

3. Mitä voin tehdä paremmin?

Kysymys osoittaa, ettet ole pohtinut asiaa itse. Aloita vaikka kertomalla, missä haluaisit kehittyä, ja kysy neuvoja.

4. Saanko palkankorotuksen?

Se, että olet ollut talossa jo x vuotta, ei ole peruste palkankorotukselle. Kehityskeskustelu on kuitenkin hieno tilaisuus pohjustaa korotusta muistuttamalla pomoasi työsi arvosta.

5. Parannan tapani.

Kun saat kritiikkiä, kysy tarkentavia esimerkkejä. Epämääräisen vakuutteluun sijaan se osoittaa, että otat palautteen tosissasi. Samalla sinulle selkenee, mitä pomosi oikeasti haluaa.

6. Olen tylsistynyt.

Jos haluat lisää haasteita, puhu menneistä saavutuksistasi ja kerro, missä muussa voisit olla hyödyksi. Älä kuitenkaan tuo esille intoasi jättää nykyiset tehtäväsi. On parempi antaa vaikutelma ihmisestä, joka haluaa lisää vastuuta, kuin ihmisestä, joka haluaa eroon nykyisistä vastuistaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?