YTN: 2,5 tunnin palkattomat ylityöt yleisiä kaupan alalla - Oma raha - Ilta-Sanomat

Tällä alalla yli puolet paiskii ylitöitä palkatta

Ylemmät toimihenkilöt tekevät tyypillisesti yli kaksi tuntia ylitöitä viikossa, YTN kertoo. Yli puolet ei saa lainkaan ylityökorvauksia, vaikka heidän oletetaan olevan käytettävissä työasioihin myös vapaa-ajallaan.

13.12.2011 16:41 | Päivitetty 14.12.2011 13:03

Ylemmät toimihenkilöt tekevät ylitöitä keskimäärin 2,5 tuntia viikossa ja usein korvauksetta, ammattiliitto Ylemmät toimihenkilöt YTN kertoo.

Yli puolet kaupan alan ylemmistä toimihenkilöistä ei saa lainkaan ylityökorvauksia. Siitä huolimatta heidän odotetaan olevan käytettävissä työasioihin vapaa-ajallaan, ja lähes puolet joutuu hoitamaan työasioita viikonloppuisin ja iltaisin.

– Alalla on valitettavan suuri määrä yrityksiä, joilla työajanseurantaa ei ole ollenkaan, vaikka laki sitä edellyttää, YTN:n kaupan alan vastuullinen asiamies Riikka Sipilä sanoo tiedotteessa.

YTN haluaisi työajanseurannan kaikkiin alan yrityksiin pikaisesti, ja yrityksiin pitäisi liiton mukaan valita oma työsuojeluvaltuutettu myös ylemmille toimihenkilöille. Asiantuntijatyötä tekevät tarvitsevat nimenomaan henkistä työsuojelua, YTN muistuttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?